Copyrights @ To Be HurulAini 2014. Designed By Templateism.com | Templatelib.com

Sunday, October 9, 2011

5 comments:

  1. Salam Hurul-chan~
    It has been a while since I left comment here in your site. I am so sorry to hear about this. I thought u know selama ni. Since u involved in all this. Thanks for the peringatan by the way. Alhamdulillah, sejaka ambe kerja ni.. belum ambe terfikir nak buat kredit kad lagi. Yes, use it when u really need it.

    Take care

    xx

    ReplyDelete
  2. Sorry to hear that.

    Tak nama nya kredit kad kalo tak de interest. Now ni ambe tgh struggling nak tutup semua kredit kad yg berjumlah 4 keping tu. Masa umur uols mmg sakan swipe. Dah tua2 ni baru nyesal. Nyesal dulu pendapatan, nyesal kemdian tiada guna nya. Padan muka sendiri heheh

    ReplyDelete
  3. hai hurul,
    sian awak, sebab salah faham. takpe, sekurang2nya dah tau buat perkara yg berkait dgn kad kredit. saya dah 3 kali guna ezypay ni. nanti kalau nak guna ezypay, biasanya salesperson tu akan calculate berapa yg kena bayar bulanan. pastu kat slip bayaran kad kredit tu akan tertulis 'EZP SALE' , siap ada tempoh berapa lama kita nak bayar. saya dulu pernah terkena yg guna telefon nyer, kononnya terpilih untuk program loyalty..bla bla...bla... yg tu lagi bahaya. so hati2x bila angkat telepon ok? dengor dgn teliti dan jgn dedahkan no kad anda, ok?

    ReplyDelete
  4. yup...x tau pun pasal EzyPay ni sebelum ni...tp good lesson...sekarang dah sangat berhati2 bila bayar guna kad...haha

    yg selalu call tu mmg saya tau x boleh dedah info sebarang...huhu

    and nasib jugak ada balance transfer program ni..hoho...kira jimat la on faedah..haha..tapi end up sekarang i dapat 3 kredit kad...adooii...bahaya bahaya...haha

    neway, thanks a lot for info...hoho

    ReplyDelete
  5. actually bagus pakai, selain emergency bole buat zero interest installment, tak semestinya ezypay. banyak sekarang buat zero interest. good for buying installment goods. but make sure sebut "zero interest installment". im using ikea cc, bayar zero interest gak.

    ReplyDelete