Copyrights @ To Be HurulAini 2014. Designed By Templateism.com | Templatelib.com

Tuesday, March 2, 2010

5 comments:

  1. salam
    nice entry!!

    nway do leave ur link in my blog ya!
    i'll link urs.
    huhu(^.^)

    ReplyDelete
  2. Jazakallahu khairan, Hurul-chan~

    Thanks for sharing this very beautiful piece. I have read the first part of this post before. But the rest tu..belum pernah baca. And belum pernah tahu. Thank you so much.. he is really a great person, ne? everyone loves him and willing to die for him..untungnya kan orang yang pernah berjumpa with him.. semoga satu hari nanti kita semua akan dipertemukan dengan baginda. Amin Ya Rabbal Alamin.

    Thank you so much once again. xx

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum =) Saya baru selesai membace post ini dan sirah ini benar2 menginsafkan hati. Ada kisah yang saya tak tahu pun sebelum ini. Saya nak tanya kak Hurulaini, boleh tak saya copy sirah ni untuk dikongsi bersama-sama rakan2 sebagai tazkirah? Saya amay menghargai kalau kak Hurulaini memberi kebenaran. Terima kasih. Assalamualaikum =)

    ReplyDelete
  4. waalaikumusalam shazwina...
    silakan untuk disebarkan, ni pun perkongsian dari pembaca....semoga semua mendapat manfaat dan iktibar dari sirah ini....
    salam ukhwah
    :grin:

    ReplyDelete
  5. Ambe blom sempat baca...baru nak print

    Smlm ada dengar ceramah pasal kewafatan Rasulullah. Tersentuh hati bilamana part Rasulullah kata lebih kurang bermaksud "ajal aku dah nak sampai...aku akan tinggalkan dunia tidak lama lagi...satu yang aku risau apa terjadi pada umat ku jika aku tiada nnti"

    Jadi sesama la kita meneruskan sunnah Rasulullah spy baginda tidak sedeh melihat umatnya skrg

    ReplyDelete