Copyrights @ To Be HurulAini 2014. Designed By Templateism.com | Templatelib.com

Sunday, January 31, 2010

30 comments:

  1. hohoh aku hanya nampak taugeh je dalam laksa sarawak tu..
    mi sapi tu nampak macam best :oops:

    ReplyDelete
  2. laksa sarawak...mi dia macam mi hoon

    ReplyDelete
  3. wah...besh gak..tp kalo nak gi srwk, nak makan kek lapis die byk2..hehe

    ReplyDelete
  4. huhu.. terbaik ar.. memang leh jadi pemandu pelancong ko nie...
    :?:

    ReplyDelete
  5. whoaahhhhhh
    honto ni arigato gozaimasu!!! :x :razz: :oops:
    thank you for this entry...really helps me a lot...
    kena baca lagi entri ko ni untuk planning perjalanan aku nanti..(naseb baik akak aku bawak laptop..huhu) :idea:

    aku kene datang weekdays sebab weekdays je tiket murah dan taknak sesak2 manusia.. :cry:
    FYI tarikh aku pergi ni jer yg paling murah hargenye...hohoho..
    biaselah, bukan aku yg keluar duit...aku cume klik2 booking flight dgn hotel je..hohoho :lol: :lol:

    aku xtaula 3 hari 2 malam ni cukup ke tak masa aku nak jalan2 kat kuching... :???:
    kalau Kang Hodong, Lee Seunggi and the gang boleh bercuti 2days and 1night, xkan aku xleh..hohohoho
    (ni apehal plak nak bagi contoh variety show korea nih?) :arrow: :arrow: :?:

    sesi 'fan-meeting' nanti kita pikir kemudian.. :lol: :lol: :lol: sama ada isnin atau selasa malam lah kan..

    *aku rase cam nak print je entri ko nih, buat tour guiding..hahah

    honto ni arigato gozaimashita!!!!

    **sambung packing lg..LOL

    ReplyDelete
  6. kenapa aku pegi kuching ari tu..aku x test laksa sarawak???aigooo..wae wae??kenapa ko baru sekarang mahu menjeleskan aku..(dan budak rucci tu pun ala ala menjeleskan orang..aishhhh...hepppp aku mahu bercuti)

    ReplyDelete
  7. i also want to go for holidaaayy!! arghhh!! urrmm... shud i pergi kuching too? lol. *punyalah besar cita2 ko Shee..aigooo...*

    ReplyDelete
  8. sedap2...
    kat semenanjung xde ke mee tuh?
    yummie (: :|

    ReplyDelete
  9. [...] This post was mentioned on Twitter by hurulaini, hurulaini. hurulaini said: New Blog Update: Jom jalan-jalan di Kuching ~ http://gengblogger.com/read/21403 specially made for @rucci87 :) [...]

    ReplyDelete
  10. Bila ek nak pegi kuching lagi? Dulu pegi x puas jalan...:)

    ReplyDelete
  11. rindunya...kuching. duduk setahun pun rasa tak puas lagi. "tempat wajib bergambar bagi pelancong...."- itu la perkara satu2nya yg saya tak buat sepjg tinggal di kuching..huhu.. T-T . dulu tempat melepak selalunya wisma saberkas. hehehe... boleh menapak dari maktab. RINDUNYA!!!!!!

    ReplyDelete
  12. :cary: i pun nak gak pegi sana lagi coz haritu x sempat nak tgkap pic...............................hu hu hu............ :|

    ReplyDelete
  13. Laksa Sarawak dah buat badan aku gatal2.Haha,sebab ada belacan.Banyak pulak tu.

    ReplyDelete
  14. bile la ak nk smpai sarawak..sume negeri dah pegi ni kecuali swak je..huhu

    ReplyDelete
  15. Nak tahu kuching lebih lanjut dari local, tengok web saya..mesti puas hati.

    ReplyDelete
  16. aini..tq for this entry.
    adala sket idea mana nak pegi nanti sampai kuching
    tiket dah ada, book masa aasia sale arituh..
    ko ada gaya tour guide plak ek..

    salam

    ReplyDelete
  17. sye menyediakan perkhidmatan pemandu pelancung + transport + tour utk sesiapa yg. nak membuat lawatan ke sarawak... Nak tahu lanjut sila hubungi sy ( Mat h/p : 0198846806. atau e-mail : arisha081@hotmail.com. Terima kasih kpd Aini krn memperkenalkan sarawak. :grin:

    ReplyDelete
  18. ;-) cm bes je cta ko ni kn..ak pn nk g gk la..lg 3buln je..huhu..

    nk gk ak pekene laksa sarawak..agk2 ad mcm kene sumpit x..huhu.. :lol:

    mioww..mioww..tguuu..ak dtgggggg

    ReplyDelete
  19. bestnya..mesti syok kan...byk lg tempat2 menarik kita boleh lawati...ada pi pasar serikin tak? lain kali dtg la lg..nak homestay dan kereta kami boleh sediakan...info lanjut leh masuk blog saya k http://kuching-homestay.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  20. jgn ckp nampak je..try dulu..jgn hanya menilai dr luar...dah rasa br komen...

    ReplyDelete
  21. mi je beza..tp perencah dan rasa dia lain...

    ReplyDelete
  22. la...mb alergic kot..tp kalo org kampong besa ja..x pasti lak org bandar...

    ReplyDelete
  23. ahahahaha...muak kot mkn byk2 kek lapis..so far mira cake house kot yg bezz

    ReplyDelete
  24. terima kasih..byk info sy dpt..igt nk pegi cuti sek bln 12 nih..

    ReplyDelete
  25. Best jugak crita kamu.visit me back

    ReplyDelete
  26. mohammad jamil al kautharApril 28, 2014 at 8:12 PM

    Sampai serawak kelmarin, cukup susah nak cari makanan muslim yang diyakini halal. Cuma makan kat mc d dan pizzahut saja. Pg tadi aku jalan kaki ke seluruh bandar survey kedai makanan islam. Ada 3 kedai yang comfident, 2 kedai di deretan Mayban dan satu lagi restoran warisan di depan Hill Shopping complex. Untuk tourist yang baru sampai info tak dak langsung untuk tempat makan yang comfident halal ni. Restoran warisan tu okey la makanan dia, ada la rasa macam masakan disemenanjung. Hang kena bagi info banyak sikit tempat makan halal. Bagila juga rate naik teksi nak pi ke satu2 tempat tu, tak la kami yang baru sampai ni kena sembelih.

    ReplyDelete
  27. Sebenarnya banyak tempat makanan yang halal di Kuching Sarawak terutamanya di kawasan Petra Jaya Kuching kerana di sini ramai penduduk melayu dan beragama Islam. Antara restoran yang halal dan dimiliki oleh orang melayu ialah KOPI O KORNER terletak di Jalan Satok,SIA SINEQ CAFE di Jalan Nanas,RUMAH HIJAU juga di Jalan Nanas,MAMA GRILL di Kampung Bintangor,RAJA AYAM PENYET bersebelahan KOPI O KORNER SATOK,MEDAN NIAGA SATOK(berpindah di KUBAH RIA lokasi pasar malam Satok yang baru),KUBAH RIA FOOD COURT,RAJA AYAM BAKAR di Padungan,PAPADOM di Matang Jaya,KET KITCHEN juga di Matang Jaya,SEVEN ON SEVEN di Matang Jaya,TEH TARIK CAFE tidak jauh dari Kubah Ria,MOM LAKSA di Astana,HOMEMADE GRILL BURGER juga di ASTANA dan banyak lagi..Ringan2kanlah bertanya kepada penduduk Kuching yang ada..Jangan risau org sini semua baik2 belaka..:)

    ReplyDelete
  28. hai gadis sarawak... sy nak tanya... di sarawak ada tak tempat percutian yg sejuk. contoh mcm di gunung kinabalu...di sana ada tmpat prcutian yg menarik walaupun tidak mendaki gunung...

    ReplyDelete