Copyrights @ To Be HurulAini 2014. Designed By Templateism.com | Templatelib.com

Friday, December 4, 2009

3 comments:

  1. lelaki ke..perempuan ke..setiap kejadiannya pasti ada hikmah yang telah ditentukan oleh Allah swt..bersyukur di atas setiap pemberian dan anugerahnya...namun dalam konteks Islam Lelaki lebih besar tanggungjawabnya sebagai pemimpin dan ketua keluarga..namun tak dinafikan juga wanita yang lemah lembut itu pastu dapat menghancurkan dunia dengan sekali sekala kudratnya..namun apa yang lebih penting sama2 kita mensyukuri nikmat dan anugerah yang diberikan...seandainya kita bersyukur mudah-mudahan nikmat dan rahmat akan berlimpah ruah buat kita semua...namun disebalik itu walaupun kita lelaki yang hebat namun andai diri tidak mampu mengawal benteng hawa nafsu tidaklah hebat manapun begitu juga wanita yang cantik luaran namun sungguh busuk dalamannya juga umpama seperti daging yang busuk yang akan menyebarkan haruman yang memualkan dan bisa mempengaruhi orang disekelilingnya.....terima kasih- tazkiran Jumaat from sudut teladan GO

    ReplyDelete
  2. omo..senpai dah bagi tazkirah..hehe..

    erm..ambe pong kekadang tuh mikir jugak dalam duk sibuk2 keje je...pahtu kalu menyibukkan dir,xde dah ruang untuk diri sendiri...
    tp setiap kejadian Allah pasti ada hikmah disebaliknye....(cam ayat senpai je..ahah)..
    semoga apa yang kita hajati, diperolehi..

    ReplyDelete
  3. it's true for me too...masa sibuk kerja memang tak fikir pun pasal kahwin, plus saya dah terbiasa independent...but sometimes, thinking that i am going to grow old one day, makes me think back...tapi feel nak kawin tu memang tak de even now dah 26 years old...what to do ha?

    ReplyDelete