Copyrights @ To Be HurulAini 2014. Designed By Templateism.com | Templatelib.com

Wednesday, October 14, 2009

30 comments:

  1. bagusnye la penerangan neh.
    harap lepas dah selesai semua urusan
    aku.. maka boleh lah aku berkongsi info dengan
    kengkawan yang lain macam dulu-dulu :grin:

    ReplyDelete
  2. ;-) :| :x :twisted: :smile: sesungguhnya aku sgt lemah dlm blogspot :evil:

    ReplyDelete
  3. [...] This post was mentioned on Twitter by nadz. nadz said: RT: @HuRuL_AiNi: New Blog Update: Pengguna Blogspot, sila kemaskini sistem komen anda… | To bE HuRuL_AiNi http://bit.ly/svpsB [...]

    ReplyDelete
  4. ermm.. aku nyer pop up. kekadang teringn nk buat threaded. tp cam ssh je. so lantak la kat situ.. heheh

    ReplyDelete
  5. ;-) hurul....hahaha..ambe teringin gak nak buat threaded tapi tak retila..lagi pun malasla nak blajo..........hehehe...kekdanag nak lepak sejam kat blog pun payah..masa tak sempat...so ambe amik yang paling senang,mudah dan yang pasti orang nak singgah pun santai......apapun nanti ambe pratikkan.....lagi satuuuuuuu hurul citer vampire tu dah abis tengok ke..ambe semalam layan 1st episode........betuila not bad jugala...ghahahhaha

    ReplyDelete
  6. mari kita komen

    banyak dah kelebihan post blogspot skrg
    1. Bleh ada avatar sendiri
    2. embed below post

    tp guna disqus.com je lagi senang .. nak loading dia tak lama .. kalo tenet slow semua lambat loading

    ReplyDelete
  7. fikirkan balik, bagi penulis blog yg menulis di flatform percuma ni bukannya tak bagus tapi lebih bagus. cuma mungkin mereka ingin cuba atau uji kebolehan mereka. tiada masalah.

    masalahnya klu ada pembaca mcm aku yg dh terbiasa dgn fplatform wrodpress, secara tak langsung susah utk tinggalkan komen. huhuhu.

    pendapat aku ada baiknya mereka lebih terbuka dlm memastikan kecantikan ruang komen di blog mereka (blogspot)

    ReplyDelete
  8. ak pon pop-up...rsenye org lebih senang nk comment.. ;-)

    ReplyDelete
  9. Salam,

    Hurul..thanks for the info :) . Nnti nk try ubah la coding html tu..kiranya, kalo jadi cam Sham punyer blog dah ok dah...hehe. Tapi blogspot berserabut skit ar dier nyer komen...I mean, antara Main Comment dengan Reply tu nmpak same jer kan. But it's ok to try. Nampak gayanyer, akupun mungkin akan tukar kepada WordPress jugak la Hurul...senang skit. Skrg ni aku dlm usaha buat web guna Joomla...pastu nanti akan guna hosting sendiri macam blog ko jugak..haha.

    ReplyDelete
  10. salam...

    saya ingat lg, sis yang suh saya tukar setting komen kt blog dlu.. klu tak, satu haram tak tau yg saya gne full page ms tu pye la menyusahkan tahap to the max, hehe...

    terima kasih atas penerangan yg panjang lebar nie.. think i have ur ym la sis.. pape saya roger kt sana jela eh? hehehe, daaa~ :smile: :twisted: :| ;-) :sad: :razz: :oops: :???: :arrow: :cool: :grin:

    ReplyDelete
  11. saya ske Pop Up...dirty pop..lagu nysnc..ahahha..

    ok back to the subjek..ambe memang ske guna pop up ...dan xnak sekat sape2 pong bleh bagi komen..ader sesetengah bloggers kene approve dolu..itu jadik lambat, dan kite xleh baca lepas kite dah post komen..sob sob.. :sad:

    ReplyDelete
  12. Kak Ash, blogger2 camni mmntingkan security..sebab x nk bagi komen2 berupa spam yang masuk ke blog mereka. So, dey olz bulih filter dulu sebelum approvekan ke dalam blog mereka. Cara macamni lebih save dan selamat tapi membuang masa. Tapi, bagi aku...cara maner2 pun OK..yang penting hati naluri memasing...dan kalu guna yg automatik ada selepas ditulis tu....admin blog juga bulih delete lepas tu kalau msg berkenaan tiada kepentingan bagi admin.

    ReplyDelete
  13. :roll: :razz: :oops: :o :???: :arrow: :cool: :cry: :evil: :grin: :idea: :twisted: ;-)
    hahahahhaha..kite mmg gune pop up...

    hahahahah..susah ar unnie nk pakai yg lain...lmbt n buang ms nk bukak

    so, pop up is the best!

    yey!!!

    ReplyDelete
  14. berguna2
    tp...
    bagi kamo je la buat
    hehe
    ley?

    ReplyDelete
  15. hahahaha...bakal pengantin mesti sibuk giler skarang...hahaha
    yup3....bila dh semua settle down, meh la kembali berblog dgn panjang lebar ekkk....share tips2...hihi :|

    ReplyDelete
  16. perghhh...ko bukan terer HTML ke?kalau dah biasa wp mmg kurang ngan blogspot...aku pun dh makin lupa ngan blogspot ni...hihi

    ReplyDelete
  17. yup.....pop up ngan embeded below post paling okay utk blogspot...threaded comments ni byk je probmnye....

    pop-up senang utk komen, tapi interaksi antara pembaca kurang :sad:

    ReplyDelete
  18. hahaha...itu la senpai..masa utk blog makin payah skarang.....apapun kerja kena diutamakan jugak...hihi. Tapi sebab threaded comments ni la salah satu sebab ambe nak sangat tukar ke wordpress dulu...hihihi...ambe suka dowh threaded comments cemni...hihi
    ;-)
    sorry, lambat sangat ambe reply ni....yup, biasa drama2 yg ambe dah rebiu means ambe dah abis tengok, unless ambe ada sebut dalam post ambe baru tengok sekian-sekian episod...hohoho....senpai, sila la layan sampai habis k...hihihi

    ReplyDelete
  19. :lol: betul betul betul....kalau memang internet slow, memang semua pun loading lambat...hehehe....tp nak buat macam mana kan......malaysia ni internet memang mcm haram...kalau guna streamyx 512kb/s tu pun dh kira okay...huhu
    :shock: ;-)
    urm....embeded below post mmg dh lama ada, threaded comments kena guna third party application...huhu...mmg blogspot ada avatar sendiri....tp dia x support Gravatar....kalau self-host blogspot ambe x sure, tapi kalau blogspot biasa...kalau wp user nak komen contohnya, memang x keluar gravatar... :sad:

    ReplyDelete
  20. urm...betul, tak kisah la kat platform mana sekalipun...kalau blogger tu mantap, blog dia akan menjadi sambutan ramai x kisah la platform apa sekalipun....
    :idea:
    cuma sesetengah blogger yang kurang aktif dalam komuniti blog yang lebih luas, kadang-kadang terlepas pandang bahawa jika mahu entri mereka mendapat feedback, perlu memastikan bahawa sistem komen mereka mudah digunakan oleh semua pembaca...lain la jika blogger tersebut tidak kisah mendapat feedback untuk apa yang dia tulis atau tidak...huhu
    satu lagi yang sering kita lupa, blog bukan hanya blogspot dan wordpress sahaja, banyak lagi platform seperti xanga, livejournal, multiply, blogdrive......mungkin bagi penguna platform yang sama tiada masalah, tapi untuk pengguna platform yang berlainan, sistem yang ada di blog kita mungkin menyukarkan mereka untuk meninggalkan feedback
    :smile:

    ReplyDelete
  21. hohoho...yg shams & dilarangmelarang tu okay je....cuma pelik la guna threaded comments, tp buka kat pop-up window utk comments...hehe

    skarang jomphp ada promo free hosting, boleh try ngan diorang untuk mula2 ngan self host ni...hehehe....

    ReplyDelete
  22. wslm.....
    hehehe....full page tu xde la menyusahkan...cuma boring kepada pembaca,,,,huhu...& sebab pembaca susah nak refer balik pada entri....so kadang2 nak komen apa pun lupa...hihihi

    ReplyDelete
  23. hahaha...buat rrrr sendiri :razz:

    ReplyDelete
  24. hahaha...kadang-kadang bergantung ngan tenet pembaca gak...hehe....bila internet slow, kadang2 pop-up lansung x buka..hihihi
    :razz:

    ReplyDelete
  25. hahahaha....ingat lagi ngan lagu tu...miahaha..dulu yunho slalu menari guna lagu tu ****aigoo, sempat lagi yunho***
    :mrgreen:
    sebenarnya tu yang tak best tu, ada comment moderation & comments filter....biasa buat pembaca makin malas nak tinggal komen....satu lagi kekurangan, pembaca lain x dapat nak respon pada pendapat pembaca lain, jadi entri tu akan jadi kurang perbincangan......
    :idea:

    ReplyDelete
  26. bagus..panjang lebar explain,....akupun pengguna blogspot..

    _______ edited by hurulaini.net admin:
    no unrelated external link should be given here, you should just put your URL in URL box...it will give link to your blog anyway. TQ

    ReplyDelete
  27. Akunya memang kena guna embedded comment

    ReplyDelete
  28. penah guna threaded comments.

    Jika anda ingin mengguna sistem ‘embeded below post‘; kotak komen tidak akan keluar pada post yang baru/post yang belum mempunyai komen. ---> masalah ini tak kan ada kalau dah edit sikit code dia. dulu aku bersusah payah tanya sham's tu.haha. last2 dia kata edit part itu part ini. kena rajin tanya lerrr. and threaded comments neh mmg bermasalah sikit. so last2 tak guna dah.

    btw, tak berapa suke pakai third party. sebab lambat loading. guna je la apa yg blogger dh kasi.haha.

    ReplyDelete
  29. Wah.. bagus tips ni.. berguna untuk aku yang ada beberapa blog guna blogger.com

    ReplyDelete
  30. Nice info ni.
    tgk usha2 pasal Disqus, pikir2 sama ada nak pakai ke tak.

    ReplyDelete