Copyrights @ To Be HurulAini 2014. Designed By Templateism.com | Templatelib.com

Sunday, September 13, 2009

22 comments:

  1. wahh..name kite ade jugak..ehehe
    ape kate kite wat komuniti peminat hiburan/drama jepun n korea??..
    ni cadangan je...

    dulu mase zmn chatting kat irc..kitorg ade wat komuniti 'peminatdramajepundimesia'..siap ade forum utk geng2 ni...lepas tuh, suma dah bz keje, blaja, kawen..lost contact dah sume..
    yg ade pun contact gitu2 je sampai skrg..syg komuniti tu dulu berkubur mcm tuh jek...kalo search komuniti tu mmg jumpe..tp forumnye dah beralih dan tak aktif lagi dah...

    lucky me, dpt jumpe blog2 korang...
    harap2 bkn jumpa kat 'virtual world' je...mungkin dgn lebih dekat...

    ReplyDelete
  2. salam..

    wah..it's really cool..ni dah jadik cam tag plak...pah ni kite tgk samada senpai ke, atau waiem atau sape2 yg buat seterusnye..hehehe

    tu ar...hanya senpai sorang je yg berada diantara bunga2..beetle over flowers..hehe..and he was an awesome senpai..dier memang kool..jarang nk jupe laki yg ske korea..kecuali adik2 ambe yg tegar gak korea ngan jepun..

    ambe kenal deme, ya..melalui tag yg ader suh amik gambo wallet..heheh..klako nye, dan masa tu unnie tak tau pong Hurul dari Srwk..after that, baru tau...hehhehe

    bonding kite kuat betul..i hope kite2 semua akan berkekalan lah hendaknye persahabatan ini..nice knowing u , HuHo..

    p/s : kebun kobis okay?

    ReplyDelete
  3. Oyasuminasai....

    *Hehe. Saje nak wish sebab saya ni pemalu orangnye :P*

    ReplyDelete
  4. ambe still mencari member2 yang sekepala minat Jdorama..tapi mostly perempuan je la..tak kesahla janji layannnnnnnn..cuma kalau korang citer tentang boy band and group2 from korea or japan ambe tak brapa tahu..ambe lebih fokus kepada Jdorama n Kdrama (ceh..fokusla konon...hahaha)..tapi ambe ske lepak kat blog2 korang sebab tak kering gusi....lagi satu hurul ambe rasa ambe mula2 jadi silent reader masa ambe baca tentang bloody monday..pastu mung tinggalkan komen dekat entry beethoven virus ambe suruh buat shoutmix sebab mudah bercommunicate dan akhirnya sampaila ke hari ni..kita sama mengomen sampai tak hengat dunia..hahaha..apa2 pun besh..lagi besh sebab kita bleh share minat yang sama...ambe masa blajar dulu ramai juga group yang ske jdrama tapi sekarang masing2 sibuk keja..ambe je yang still active review drama kalau tak confirm group kita tentang Jdrama akan bertambah besar..apa2 pun hurul keep it up ur good work ye....moga2 lepas ni banyak lagi tentang nihongo yang belh kita share ye...

    ReplyDelete
  5. lelaki mmg susah sket nk jumpe suke drama jepun..kalo ade dorg suke sndiri2..mungkin malu takut dikatekan tak cool kot.. :???:

    tp dulu kat komuniti ade la dlm 4-5 org lelaki, malah dorg yg beriya sgt2 kalau ade drama baru kelua...siap buat ringtone kt henfon lagu2 tema drama tuh sume...

    *tiba2 teringat zaman memori bunga sakura :| ...hahaha

    ReplyDelete
  6. eh..rucci..adik ambe fanatik giler korea ngan jepun..cuma camtu ah, dier lama x update belog..kalu x belog dier penuh ngan jepun je...hehehe..
    tu semua CD dan DVD adik ambe lah yg bagi kat ambe suh tgk..yg korea,..pahtu tetiba ambe minat drama Korea plak..aduyai!hehehe

    ReplyDelete
  7. Yeahaa~ Shee in the house! uh-oh..klasik lah pulak tagline tu.. but then betul betul kitak punya minat yang sama bahhhh.. so tu yang satu wavelength tueee.. hehehehe

    jap nak cari jap bila exactly ambe sebut nama hurul kat dalam post.. hehehe

    *processing*

    24 May 2009!
    That's when it all started!!!! :)

    http://akira-shock.blogspot.com/2009/05/kamsahamnida-unnie.html

    wahhhh... belum lama kan? tapi macam dah lama sangat kenal nih... woooo~~ terharuuuuu nyeeee...

    ReplyDelete
  8. OMG!!!!!! Shee, 24 May --~~~--- 12 Sept.....ommo...baru beberapa bulan dh mcm years kan....hahaha

    ReplyDelete
  9. hohoho...memang best kalau ada komuniti cemni....tp nak setup forum etc mcm payah je...actually ada beberapa forum mcm ni dah ada tapi x brapa nak hidup je...huhu

    hopefully dari jaringan blog ni kita boleh create community secara x formal....sbb mcm blog kak waiem pun mmg dh jadi tempat berkumpul komuniti ni...hehehe

    maybe in near future boleh fikir method terbaik kalau nak create pusat komuniti ni....hehe

    ReplyDelete
  10. hahaha...baru malam ni ambe dpt tangkap maksud beetle over flower...hahahha

    insyaAllah semoga kekal ukhwah ni...hehe...

    nasib baik unnie ingatkan, lama ambe x jenguk kebun kobis ambe....kebun bunga unnie apa cerita pulak? hahaha

    ingat tadi nak tambah, dari chat ntah apa2 byk je nick ambe ~~> HuHo, Jung Hu Rul, Jang Hu Rul....urmmm, apa lagi...hehe

    ReplyDelete
  11. oyasuminasai....hehe

    kat blog ni x payah la nak segan2 ye...nama pun dh diletak dlm qoute tu..hehehe
    :razz:

    ReplyDelete
  12. chee...fokus la konon...hahahaha....

    yup, x kering gusi bila dh merapu...hahaha...tu yg cepat mesra with the rest kan....hehehe

    oooo...mula dr yg Bloody Monday tu dulu....yup, ambe ingat senpai ada promo pasal beethoveen virus...mmg best la drama 2 ni senpai...hehehe

    satu lagi senpai, ingat x blog jual dvd drama jepun yg murah tu...senpai masih simpan x link tu?

    ReplyDelete
  13. sebenarnya lelaki banyak gak yg minat drama jepun & korea ni...cuma diorang senyap2 je...hehehe....readers blog ni pun sedar x sedar banyak yg layan drama jepun & korea ni...hehehe....

    ReplyDelete
  14. Annyeong,

    1st komen hurul kat TB ambe yg ambe ingat,

    "tak sangka org mesia ada ribiu drama korea"

    pas tu ambe pon masuk blog hurul, ada citer pasal tak cam muka pelakon jepun...masa tu muka eita, pas tu apdet pasal sponsor mawi kawin...then dari blogspot ke hurulaini.net pada 01 May...paling saspen semua org ingat nak bertunang...rupanya...kwang3x

    senpai plak, masa kat komen drama East of Eden, mula2 ingat pompuan sbb tanya pasal drama...ropanya lelaki...hehehe

    ReplyDelete
  15. annyeong,

    oooo....yg tu first ekk...hahaha...mmg dh x ingat dh, tp betul la kot....sbb susah sangat nak jumpa org yg betul2 follow drama korea & jepun ni, sekali jumpa blog unnie punya la update pasal drama korea....hohoho

    hihihi....unnie pun terkena gak yg time 1 May tu...hahaha....abang ambe yang bertunang time tu...ambe curang ngan blogspot je...hahaha

    EDIT (tambahan):
    jap tadi ambe cek, entri yang ada muka eita tu ialah entri yang first kak rozie komen tu...hahaha, means ambe la yg first jumpa blog unnie, then dari situ unnie & kak rozie singgah blog ambe.....hohoho...mmg trackback memory la ni....:)

    ReplyDelete
  16. hmm.. betul la kan.. untuk blog yang dah ada kelompok reader tertentu, susah sikit kalau kita nak join sekali.. tpi, bila dah jpe sambungan tu, insyaALLAH, boleh je masuk..

    ReplyDelete
  17. :smile:
    eheh, blog menemukan kita org2 yg tak mungkin kita temui di luar- syukur..;)

    ReplyDelete
  18. salam... wah..seronoknya baca laman cik hurul nie.. byk infoteinment ttg hiburan dr jepun dan korea. sy mmg minat ngan drama2 dr jepun...

    sy dulu ingat sy je suka ngan citer2 dr negra tu..rupanya rmai lagi yg suka.. seronok bila baca laman nie... yela. sebelum ni sy lawat laman ttg drama2 japan dlm bahsa english je.. bila ada dlm bahasa melayu jadi sgt seronok...

    teruskan usaha anda...

    ReplyDelete
  19. hehehehe...biasanya paling kurang pun akan berinteraksi ngan blog author je...tapi kalau dapat create clique kat sesebuah blog tu best....hehehehe...meriah je rasa dunia blog
    :razz:

    ReplyDelete
  20. yup, betul...alhamdulillah

    ReplyDelete
  21. salam kenal...

    wah, boleh la join group peminat drama asia ni...hehehe...

    betul, dulu payah je nak cari geng yang sama minat....tp bila dh jumpa seronok je, banyak boleh kongsi2 cerita....hehehe

    ReplyDelete
  22. [...] Namaku tertera di Mount Buller, Melbourne…..thanks Shee. Dengan tamatnya PATS, Geng Otteke semakin rapat….hohoho [...]

    ReplyDelete