Copyrights @ To Be HurulAini 2014. Designed By Templateism.com | Templatelib.com

Sunday, August 9, 2009

60 comments:

  1. tak de promote pun nama aku..kih3..nice2..baru nak wat pasa tflux ni..hehe..nanti aku reveal kan lagi pasal tflux ni..hehe..

    ReplyDelete
  2. owh...gomenasai....draf asal ada letak nama ko sebagai org yg promo...tp tadi edit, aku buang mana yg berkenaan...demi nak memendekkan entri ni...hehe
    ;-)

    ReplyDelete
  3. hahaha tak pe la..ok pe pjg2 camni..baru betui2 review testimonial.. :twisted:

    ReplyDelete
  4. owhh.. ni rupanye trflux..
    bleh try ni.. harga lebih kurang rapidshare je..
    huhuuu... :razz:

    ReplyDelete
  5. hahaha...ni ko kata panjang...bg aku mcm masih basic sangat,....x cukup detail....tp xpe la.....
    ***aku asyik rasa ada kurang dlm entri ni***
    urmmm....pic directory lupa letak...tp mcm x perlu sgt...hehe

    ReplyDelete
  6. hahaha kalo camtu baik letak semua..ni kire basic ckup da org paham..hu3 :twisted:

    ReplyDelete
  7. baru paham.. tapi, klu nak download ke kom semula tu, bagi pengguna tenet yang dah sedia slow, macam lebih kurang je..

    ReplyDelete
  8. ;-) buzzer beat lah~ huhu. mcm best gak torrentflux.. kalau orang luar negeri boleh daftar jugak ke? RM 20 per month tu mesti bayar tiap bulan eyh? ker like you can subscribe anytime.. macam if u tak nak bulan ni.. then don't have to pay for it.. something like that.. hmmm... yoroshiku onegaishimasu.. i'm still new with this torrentflux.. still decide gak if i should go for it.. hmmmm...

    ReplyDelete
  9. urm....tak juga....ni aku bg cth kes aku....

    kat umah aku, max internet speed dlm 40-50kB/s...
    kalau torrent buka...kalau nasib baik, boleh la dpt 40...kalau x dpt around bebelas je...so kalau download file 700MB, paling laju biasa 3 hari siap...kalau nak download file 4-5GB...mau berminggu2 tunggu...

    kalau yang ni, kalau seeder okay...fail 700MB dalam 2 jam siap download kat server...kalau fail 4-5GB...sehari siap kat server....
    & sebab kita boleh direct download fullspeed, fail 700GB boleh siap download dlm 4 jam kalau download kat umah & fail 4-5GB ambik dlm 20jam kot...hihi....

    tapi nampak...dalam sehari dah boleh siap download dgn lebih cepat...

    kalau direct download biasa dr MU,PS,MF...biasanya speed kita rendah je (bukan fullspeed) & payah betul nak dpt complete kalau download size besar mcm ratus2 MB ni...

    so for me...this still the best i found....

    ReplyDelete
  10. should be boleh la la..lgpun server mmg based kat US..

    boleh je bila2 nak...tp kalau cth next payment kita x bayar...automatic loss our account & data...i also thinking perlu ke nak sambung next month coz now praktically nothing much nak download dh...semua dh abis dwnload dh...haha

    but you need internet banking akaun yg boleh transfer utk bayar la...coz kat Msia senang guna Maybank2u or cimb...not sure u have that or not...hehe...or paypal ke...

    ReplyDelete
  11. o0o...ok.. kire direct donlod nak masuk kom kite tu mmg speed die mantap la?

    ReplyDelete
  12. yup...fullspeed ikut tenet speed kita...cth mcm aku mmg maintain dwld speed 40-55kB/s kalau download kat rumah...which mean lebih kurang 4 jam utk download 700MB....
    kalau kat opis direct download sampai 120kB/s...2 jam cemtu je utk file 700MB
    ;-)

    ReplyDelete
  13. wah lagunyer speed 300kbs....macam ambe plak...ambe lebih ske mencari donlod guna rapidshare, mediafire, atau megaupload..sebab speed pun orait paling laju kekadang 200kbs lebih pegi..time pukul 3-4 pagila...kalau siang dalam 80kbs ke 120kbs...so kalau citer atau drama size 450 MB speed plak 100kbs...dalam sehari bleh la 4 ke 5 drama....so tapi apa yang hurul promote ni pun cam besh gak ...hahaha...nak tryla juga nanti

    ReplyDelete
  14. dah faham dahh :))
    thanks kitakk ;-)

    ReplyDelete
  15. okeh okeh...so boleh bayar paypal kan? hmm. that's better. i have paypal.. maybank2u / cimb tu memang tak ada lah.. btw check ur FB msg :) thanks!

    ReplyDelete
  16. hohoho...i also not sure boleh x guna paypal...the service provider yg aku guna ni Malaysian...so mostly used bank transfer je...

    better asked the person yg bg servis ni...hehehe..
    but kalau x silap skarang Maybank boleh cashkan paypal payment*****jap, need to check first****

    ReplyDelete
  17. kalau mung puas ati ngan download speed mung okay la....mcm ambe ni...tenet slow nak mampus...& x suka sangat guna RS, MF @ MU sebab slalu fail download.....
    guna ni, mmg praktikally lebih laju la utk pengguna slownyx mcm ambe ni....
    but true la....kalau dwld speed 100-120kB/s (mcm kat opis)...sehari boleh download 1 complete drama jepun...hahaha
    :razz:

    ReplyDelete
  18. hohoh seronok la ko menorrent ye.. hoho aku masih lagi bukan kategori penorrent tegar.. so biar dulu la benda ni.. hohooh

    ReplyDelete
  19. 300kb/s?? pergh hebat... jeles seh.. aku pernah sekali aje dpt 400kb/s guna bitcomet, tapi dalam 2 saat aje.. wakakaa.. erm aku jarang download torrent ar.. so mcm tak berbaloi rm20, lain la ko ari2 donlod.. bape gb la HDD ko? 10TB ke?

    ReplyDelete
  20. yup...ni cuma berbaloi utk org yg slalu donlot torrent...hehee

    10TB?aisehhh...best je sindir....hahaha.....500GB+80GB+250GB je...hehehe

    ReplyDelete
  21. woh menarik2. rm20 tu marah g la. bayar gna apa eh?

    ReplyDelete
  22. boleh guna M2U & cimb....aku dulu by bank transfer...
    more info, cek iklan service provider
    ;-)

    ReplyDelete
  23. :| kalau tak bayar.orang lain nak bayar untuk kita boleh ke.

    ReplyDelete
  24. nasib baik aku tak gila mendownload, klu tak aku pun nak join benda ni. hehe

    ReplyDelete
  25. Salam,

    Hurul..nak tanya.. torrentflux ni leh communicate dengan Isohunt tak??.. ataupun fail yang didownload tu same je ke ngan utorrent tu..tapi lebih cepat dan pantas?.

    Or u mean, kat browse torrentflux tu la boleh cari file2 torrent/citer2. So camaner, fail2 torrent tu dah didownloadkan dulu ke dlm server tu ke camaner?.. kalau macam tu, mesti citer2 yang x up to date la kan. Ataupun server tu sebagai backbone jer?..Plz clarify me with this...because akupun berminat sbnrye...hehe. Kak Ash suh aku download citer 'Gossip Girl' dr ritu lagi...tapi guna utorrent..u tahu la kan.. ambik maser berminggu2 kalo drama camtu kan..hehe.

    ReplyDelete
  26. Wslm...
    aku x penah pakai Isohunt...so x clear sangat ngan 'communicate' yang mung maksudkan....tp kat server tu dia ada letak link Isohunt, mungkin utk mudahkan kita cari file .torrent

    Torrentflux ni torrent client jugak macam uTorrent...yang kita browse tu, kita uploadkan .torrent file kat server(kalau utorrent kita ADD kan)...pas tu di server tu akan mula download dari p2p yg lain (mcm dh kelam kabut explaination aku...hehe)....

    tapi pendek ceritanye, torrentflux ni boleh kata sama fungsi & mekanisme (beza sikit) ngan uTorrent or BitComet atau yg sewaktu dengannya...

    dalam server tu kosong je asal...lepas kita dah run .torrent file (a.k.a START download kalau kat Utorrent)....so file yg kita nak cth gossip girl akan download ke server (instead of ke komputer terus mcm kalau guna utorrent)....bila dah siap download ke server baru kita direct download ke komputer kita...

    kalau tak silap, boleh jugak uploadkan .torrent file melalui url...tapi search torrent function tu xde rasanya....

    arraso?hehe...klu x faham, sila la tanya je,,,jgn segan2...hehe

    ReplyDelete
  27. :smile: Salam again!

    Oii.. paham..so secara purata la, download ke server seterusnya download ke komputer kita approximate berapa lama masa yang diambil kalo guna yang 8GB dan file torrent 700MB?... Memang leh sampai 2 jam ek?..

    ReplyDelete
  28. kalau download ke server akan depends ngan seeder....kalau donlot dari server ke komputer kita, depends ngan fullspeed kita...

    okay, secara purata...cth drama yg byk seeder (biasa drama baru macam buzzer beat)...memang dalam 2 jam je siap donlot ke server...kalau file sorang dua je seeder...makan masa sikit...beberapa jam la...

    dari server ke komputer, mcm aku pakej streamyx rm60/m (rasanya 512mbps cemtu...)avarage speed 45-55kB/s...jadi 1 file 700MB akan ambik masa 4 jam....kalau kat office aku dpt connect, aku boleh donlot sampai 100-120kb/s..jadi dlm 2 jam siap:)

    so, konklusinya memang lebih pantas dari torrent biasa pak...hehe

    ReplyDelete
  29. :smile: Thank for your support i'm your torrentflux server admin keep up the good work, terima kasih

    ReplyDelete
  30. terima kasih atas info tersebut.

    aku tak pernah bepeluang untuk men'torrent'gila-gila. sbb guna broadband hu3.

    ReplyDelete
  31. hohoh saje komen balik entry lama.. :D semenjak 2 menjak ni aku memang penorrent tegar.. tapi yang paling best..

    semenjak 2 menjak ni torrent speed aku lebih laju dari direct download walaupun seeder ada 24 org.. hohoho tapi yg tak bestnya streamyx kat rumah aku 512 je.. hohoho maximum aku pernah dapat utk torrent @ direct download hanyalah 74kb/s hohoho

    ReplyDelete
  32. hohoho...laju tu....aku baru tau tenet umah aku pakej yg 312mb ke....yg 300+mb la...so plg laju torrent 40-50kb/s....huhuhu

    ReplyDelete
  33. salam, aku guna wimax, download torrent semalam,
    pukul 5.35 PM aku start torrent, aku download adobe master collection , cs 4. file size 5.45gb.
    pukul 5 pagi dah siap :D
    huhuhu
    so torrent flux ni tak guna untuk aku kot :D
    aku leh maintain speed dalam 180kb/s
    itu seeder tak ramai

    ReplyDelete
  34. hohoho...kalau internet memang laju & bukan pen-torrent tegar, tak perlu la kot...hehe

    mcm aku ni...internet ciput, this help me to download with fullspeed without interupting my internet (surfing) speed....& sebab aku memang pen-torrent tegar, ada few private torrent account, this help me to do torrenting continuously & help to improve my seeding ratio...hehehe....that the least profit i get...hehe

    ReplyDelete
  35. hehehe :idea: nice tutorial..
    bila saya sudah buat pembayaran.. saya akan inform melalui email... tapi takkan takde contact number..? :???: bukan nak ayat.. cuma nak mempercepatkan skit waktu kemaskini bukti pembayaran yg saya buat.. ;-)

    ReplyDelete
  36. hohoho...thanks....
    saya bukan service provider :smile: tu kat atas tu ada enche MX501 yang bagi komen tu...dia yang provide service ni...hehe, saya pengguna macam awak juga
    tapi don't worry, en. MX501 hampir 24/7 online.....jadi cepat je reply ur email, etc...hatta aritu masuk hospital pun sempat lagi update status...huhuhu....tp kalau nak juga, try minta ngan dia....
    so far, ive been using for few months now...so far so good
    :razz:

    ReplyDelete
  37. Thanks For tutorial or Briefing..

    mmg kalo guna streamyx lambat ckit untuk donlod guna torrent,
    tapi kalo Wimax maybe laju sebab dia lain company...
    so kalo sape2 yg guna streamyx tu jgn lah nk try donlod file besar guna torrent biasa,

    baik guna torrentflux je jimat masa jimat letrik

    p/s: jgn membazirkan masa !!

    ReplyDelete
  38. pening - pening lalat lagi.... kurang faham...
    Nanti baca skali lagi untuk faham...
    tapi nanti akan cuba juga yang ini...

    ReplyDelete
  39. awesome.. ni la cara mendownload plg superb bagi kaki download.. kalah lagi orang yang ada akaun itu ini.. rapidsharekah megauploadkah.. selama ni aku guna rapidleecher.. wlupun free, movie lg cepat kuar kat torrent. lagipun kualiti movie kat torrent jauh lebih tinggi dan saiz yang minima.. thank for this tutorial.. i give you fullmark hehe..

    ReplyDelete
  40. so camna nak langgan benda alah topentflux tue...aku cari xjmpa pun kat url yang ko bagi tue....

    ReplyDelete
  41. NonProfit TorrentFlux Dedi Server ~ http://forum.lowyat.net/topic/477026

    ReplyDelete
  42. TQVM for the support we now will hit 3 years of services in 2010

    ReplyDelete
  43. owh.. cam tu ke..
    tp wimax ade limit data usage ikut pakej..
    lau donlot byk2 tu.. boleh?? mm

    ReplyDelete
  44. aku still kurang paham la ngan torrentflux ni..
    dh lame dgr pasal bende ni.. nk cube tp segan.. haha..
    aku mmg pedonlot tegar pn..
    biase gune torrent biase je..
    n biase gune rapidshare..

    ReplyDelete
  45. This is our new ordering system pls signup here :smile:

    ReplyDelete
  46. :smile: tq hurulaini.. sma cm sy tenet slow ala2 siput jln la. :x .so smlm da download u torent..ape mnda ntah..so try la download liar game 2 kt d-addict.. 6jam still lg hancus. :sad: .mean xda prkembangan klu nga orbit da lma dia ckp fail ..ish.. so, hurulaini mmg lma ke bg ak yg bru nk download gna torrent nih..biase ak gna realplayer,orbit.. skit ati der.. tq tau.. :|

    ReplyDelete
  47. virda...torrent ni bergantung ngan tenet speed, connection ngan org yg buka torrent yg sama & availability torrent (source/seeder)...penjelasan asas torrent ada kat siri 1 & 2...ehehehe

    kalau takat tenet Msia ni + torrent lama2 memang kirim salam rrr....
    sbb tu aku either guna seedbox (torrentflux) atau guna megaupload premium untuk direct download...ehehehe

    kalau nak donlot byk...mmg kena kuar modal sikit rr nak donlot ni....tp berbaloi2..ehehe
    :grin:

    ReplyDelete
  48. ;-) hmmm..kuar pitis tuk sorg peljar cm ambe agk sush ckgu..hehehe..gue bknye pendonlod tegar pn dia start jd cmni bla tgk liar game n skrg ngah cti sem lg gue gler buhsan.. :cool: hahaha..bla gue bca blik ntah nape donlod mndonlod lg susah dr paper add math nga paper engnering..hukhuk :cry: sedey sy.. tulun2 ak btul2 nk tgk cite liar game 2 ni hahahah..x sabar nk blik u plak bli cd yg 5 enggit skeping..dah la kesabaran diri ini kureng.. how?? ish ...i`ll try again.. hidup ikuta toma!!( sewel n buhsan terlmpau hahahha) tq coz respon ckgu! :|

    ReplyDelete
  49. i think u better use direct download...sebab tu tak kacau internet speed kita...i'm not sure ada x kat mediafire...mediafire ni laju sikit

    tapi try dulu register (free) megaupload, login then download file kat situ...
    kalau liar game 2...sila usha japanese drama schedule (lupa plak season mana...), kat sana ada link untuk direct download...hehehe
    cuma nak bagitau...ending untuk liar game 2 diorang buat movie...takat ni aku pun x jumpa lagi org distribute tu..hehehe

    ReplyDelete
  50. bgus cdagan cikgu tu.. nk tnye lg skali heheheh..sy kn bdk bru blajar..kn byar ke ckgu?? :oops: mksud sy k;u sy dftar kt mediafire nga megaupload tu...heheheh... buah pisang atas peti klu xreti2 sy tnye lg..hheheheh :razz: hooray.. tq very much krn sggup respon..hehehhe :|

    ReplyDelete
  51. buah pisang atas peti..
    jangan tanya je, bagi rr buah pisang skali...
    :lol: kekeke...joking2

    neway, mediafire & megaupload ni x perlu daftar pun xpe..boleh je download...

    speed mediafire laju, tapi x banyak sumber...hehehe

    megaupload plak byk sumber, tapi tahap kelajuan download bergantung dengan tahap membership kita. Ada 3: non-member; regular member & premium member

    kalau non-member..mmg lambat la download...kalau takat file 50-100mb okay kot
    kalau member, dia masih sekat download speed kita..maybe around 10-40kb/s je...boleh rr kalau nak donlot file size 100-400mb...depends ngan tahap tenet kita gak & depends ngan nasib...pernah gak sekali dua berjaya complete download file 700mb..ehehe

    premium megaupload ni berbayar, tapi download fullspeed...& byk kelebihan bila guna megaupload premium...hohoho

    ReplyDelete
  52. best nak mampus tapi stakat nie aku bukan lagi torrent addict @ movie addict.. huh

    ReplyDelete
  53. memang bes nk mampus..huhuh..terliur aku.tp sy problem sket ngan torent menorent..sbb sy takut virus..huhu donlot torrent kt d-addict, fansub site pe sume tu slmat x erh?
    :evil: :cry:

    ReplyDelete
  54. alhamdulillah.....selamat semua setakat ni...ehehehe....apapun, your own computer, sila ada anti virus yg baik...ahahaha

    ReplyDelete
  55. Syukur, saya telah memaksimakan penggunaan jalur lebar yang dibayar setiap bulan dengan menggunakan torrent flux di server sendiri, memasang kat server PC lama Pentium 3, 256 MB RAM dan memasang kat rumah dan pejabat. Banyak betul movie sampai tak larat nak tengok... sekadar berkongsi pengalaman....

    ReplyDelete
  56. Direct download IDM tak boleh resume.

    ReplyDelete
  57. [...] torrentflux ni… tapi akhirnya aku faham jugak selepas aku terbaca kat blog hurulaini.net ni http://hurulaini.net/torrent-siri-3-torrentflux/ … korang boleh jugak memahami lebih mendalam mengenai apa itu torrent dan info2 torrent & [...]

    ReplyDelete
  58. dah lama comment terhenti ...
    xtau la dapat respon ke tak
    huhuhu
    nak tanya 1:2 seeding ratio
    kalau 1GB download dapat 2GB upload
    so, xleh seed lebih 2GB ke ?

    ReplyDelete
  59. Yup...untuk public server 1:2 seeding ratio...
    Kalau nak seed lebih, boleh pakai private server....unlimited seeding....

    ReplyDelete
  60. torrentflux ni dh lame rupenye. cuma aku baru je nk subscribe. sbnrnya ada lg satu web based torrent client yg lg best dan free iaitu torrific. aku dh guna as a free user dh lame gak, ada la dlm 2 thn. dh berterabyte aku donlod dlm tempoh mase tu. beratus-ratus title drama dan muvi aku sedut, tapi semenjak SOPA lahanat wat hal skang ni, web torrific nih xleh acces terus. damned!! huhu..skang terpaksalah kena cari 'awek' lain, 'awek' lame hilang tanpa khabar berita...huhu sedey..yg baru kene kuar pitis lak..

    ReplyDelete