Copyrights @ To Be HurulAini 2014. Designed By Templateism.com | Templatelib.com

Wednesday, July 1, 2009

26 comments:

  1. hehehe... aku mmg ade masalah kewangan skang neh.. bagus tip2 kamu ini..
    .-= Jard The Great´s last blog ..Sesi Teh Tarik 2 =-.

    ReplyDelete
  2. wah byk gak tips nye ek..bagus2 sama2 merancang kewangan untuk kesenangan di hari tua nt..
    .-= broSKL´s last blog ..Nak buka cawangan baru.. =-.

    ReplyDelete
  3. wahaaaa
    amat elok!!
    .-= joegrimjow´s last blog ..mak su dah =-.

    ReplyDelete
  4. ye..yang part last tuh..jangan kedekut nak bersedekah...murah rezeki kome..insyaallah!

    ReplyDelete
  5. aku ada apply kreadit card 3 kali dan 3 kali kena reject..hehehe..2 cimb bank, 1 lagi eon bank...hahaha...yela kaw..cameron ni line tak clear..so bila diorang call nak confirm aku cakap..sorry line tak clear....diorang ingat sorry tak jadi....tapi actually penting juga kad kredit bila oustation, nak booking kapal terbang, hotel n tetiba cash tak cukup.....namun kena juga tahan nafsu berbelanja...kang nanti dah terover parah pula nak membayar..sekarang ni city bank asyik call plak nak ke tak nak..aku tak nakkkkkkkkk....aku nak yang cimb bank..tapi dah segan plak nak gi bank cimb nak apply kali ke 3..heheheh

    ReplyDelete
  6. wah...tip yg sgt berguna
    tua2 mcm kak jie pun bkn pandai nk urus
    sik baik je..kak jie bkn kaki soping..heheh
    .-= Kak Jie´s last blog ..Gambar anak-anak Michael Jackson dan status anak-anak dibawah 18 tahun. =-.

    ReplyDelete
  7. aku skarang pakai je debit kad maybank....kengkadang pergi makan x sampai rm50 pun bayar guna debit kad gak sbb x kuarkan duit :mrgreen:
    jap..cimb bank ok ke interest sume...aku paling suka pakai maybank...sistem diorang senang sikit...hehe...aku x tau nak ambik loan bank mana ni...huhu...interest sampai 5% beb...huhu

    ReplyDelete
  8. cayalah, bgs entry ni

    boleh bt panduan :)

    ReplyDelete
  9. at least 10% kena simpan ler

    ReplyDelete
  10. huhuh..

    aku paling lemah nak urus duit nie...taw2 jer duit ptptn aku dah abis...hahaha
    .-= shazclan´s last blog ..Dah setahun rupenye =-.

    ReplyDelete
  11. ha...yang pentingnya
    walaupun sedkit menyimpan
    tapi konsisten
    tu yang penting
    .-= KampungBoy´s last blog ..Blog Informasi KampungBoy Pencen Jadi Blog DoFollow !! =-.

    ReplyDelete
  12. informasi yg sgt berguna...walopun ak masih lg blaja, tp mayb boleh guna nasihat ni utk masa dpn nnt. :)
    .-= boljack´s last blog ..MUSIC REVIEW: ZEE AVI =-.

    ReplyDelete
  13. satu tips yang berguna untuk aku yang suka boros....tq bro
    .-= kita´s last blog ..Remaja Zaman Sekarang =-.

    ReplyDelete
  14. tips-tips yang bagus...mengurus kewangan menjadi kunci kepada para jutawan....
    .-= peminatjutawan´s last blog ..Asas kepada Kejayaan =-.

    ReplyDelete
  15. tip2 yang menarik..bole digunapakai.

    ReplyDelete
  16. wah, mcm penasihat kewangan la pulak dah cik hurulaini ni. huhu.. lps ni boleh la ambil part time jd penaihat kewangan :)

    anyway, nice tips dan pastinya akan diaplikasikan kelak itupun kalau aku ada rezeki utk menjadi pekerja la. sob. sob. sob..

    :sad:
    .-= azizwan(dot)com´s last blog ..Betul ke boleh buat duit dengan blog? =-.

    ReplyDelete
  17. point no 3 dan no 4 mmng dah lama rancang nak buat dlm umur 19 tahun ni...

    tapi tak buat2 lagi...

    hadeishhh...

    abng no 3 ada join saham maybank masa umur bpe tah...

    semua lot die beli...

    hampir RM200k++ duit saham die terkumpul...

    padahal gaji kerje die RM 1000+ jer...
    .-= keiroro´s last blog ..Hanya untukmu FOLLOWER keiroro {dot} com... =-.

    ReplyDelete
  18. cayalah ko mmg rajin menulis entri berat2 :|
    .-= cyberfly´s last blog ..Dilema kehabisan bandwith – Seminggu tanpa JomPHP =-.

    ReplyDelete
  19. skrg tengah hazab membayo kad kredit...padan muka sendiri sapa suh joli...ampeh nye kad kredit...hehehe
    .-= wai em´s last blog ..Kaka waiem =-.

    ReplyDelete
  20. bagus arr entri ni.

    tok pung x pandai manage duit..main belasah jer. skrg ni baru sedar sket.

    kalu bab makan, tok, ashie dan munir boros giler.. memang teruk.
    .-= tok´s last blog ..Tok dan Roti Canai =-.

    ReplyDelete
  21. lepas baca blog ni baru teringat, kad kredit aku belum bayar lagiii!!!
    .-= sufian´s last blog ..World's Oldest Blogger Dies =-.

    ReplyDelete
  22. nice entry... thanks for sharing... aku ni dr muda sampai dh tua ni tetap la ade masalah menguruskan duit ni... hahaha

    ReplyDelete
  23. lebih baik guna debit kad daripada kredit kad,interest bank krg lebih sama je,loan lulus je... macam-macam cas kita kena. tak payah la buat loan... buat kejo part time lagi bagus... lumayan tau,tak lah kena interest 5%....huhu..minat hubungi saya.

    ReplyDelete
  24. nice info...tgh mengunpul duit untuk majlis ni..personal loan cimb ok gak..

    ReplyDelete
  25. ehem ... mengurus kewangan tu .. kena ada 4 bahagian ...

    1. Bijak Belanja
    2. Bijak Labur
    3. Bijak Simpan
    4. Jariah berterusan

    ReplyDelete
  26. Bagusnyer tips2 di atas..

    elok jugak simpan duit di bank... dividen tinggi gak..

    simpan ASB? elok lagi... dividen lagi tinggi smpai 8.5%?

    Di Etiqa takaful??

    LAGI DAHSYAT!

    SIMPANAN + PELABURAN + PERLINDUNGAN

    mmg best!

    SIla bukak fesbook & tgk di www.facebook.com/etiqa.takaful.ipoh

    ReplyDelete