Copyrights @ To Be HurulAini 2014. Designed By Templateism.com | Templatelib.com

Thursday, July 16, 2009

20 comments:

  1. hehe
    xpernah lg back up blog ni
    copy paste je tau
    huhu

    ReplyDelete
  2. thnks for info..tp stakat ni ok je lg,xde mslh.hee

    ReplyDelete
  3. wah.. nice tutorial.. lps ni boleh la aku backup blog setiap kali post entri baru. hehehe..

    ReplyDelete
  4. sebagai langkah berjaga2x memang plan untuk backup blog kita... :o

    ReplyDelete
  5. thanks hurul! :) so kiranya ni boleh backup the whole posts yang pernah dibuat berkurun lama dulu lah yee.. cooolies. xx

    ReplyDelete
  6. Camni ye back up blog :mrgreen:
    mmg xtau camna nak back up dr dulu ^^p

    ReplyDelete
  7. huhu... info yg berguna.. aku slalu backup database aje guna plugin tuh... tataw lak kene backup template ape smua.. hahaha...

    ReplyDelete
  8. oooo.saya penah buat ni,..but neway thanks for the info..kekadang ramai yg tak tau mende nih...

    ReplyDelete
  9. aku pernah back up kat blogspot
    pastu nk transfer kat blog wordpress aku
    tp fail...mcm mn nk buat ye, aku guna Filezilla gak

    ReplyDelete
  10. ooooo....kalau dari blogspot ke wordpress, aku dulu guna import...direct ambil secara online....x perlu guna filezilla...filezilla aku guna untuk masukkan theme & plugin je....content import je....

    kat wordpress: tool - import - blogger....pastu ikut arahan mcm biasa....

    harap ni menjawap soklan ko :razz:

    ReplyDelete
  11. ok , thnx nnt aku try
    apa2 mslh nnt aku tny blk

    ReplyDelete
  12. Salam tuan rumah^^

    bagus usaha kamu ini:oops:
    erm,ramai yang tak beringat, even da tau pun kdg2.
    wallahualam.

    (^_^)

    ReplyDelete
  13. biasanya ramai tak beringat.. bila dah hilang entri ada masalah dengan blog baru terhegeh2 nak backup.. macam saya la..

    ~~pernah hilang dua entri...

    ReplyDelete
  14. Bukan apa. Backup ni bagus untuk jadikan kita lebih bersedia.. Maklum la kes2 yang tak dijangka boleh berlaku. :D

    ReplyDelete
  15. [...] Contoh penggunaan dan paparan muka (interface) FTP client terdapat di entri INI dan INI. [...]

    ReplyDelete
  16. back up widget blogspot senang

    contoh mcm yg ni utk sidebar













    copy paste je widger semua tu save kt notepad
    bila nk tukar template, tak perlu pasang satu2, paste je kt new template tu
    kalau hilang pun, boleh copy paste semula kt Edit HTML tu

    p/s - komen ni ade byk code, entah lepas ke tidak spam

    ReplyDelete
  17. code tak keluar - so pergi je kat link ni

    http://kujie2.blogspot.com/2009/10/cara-tukar-template-tanpa-hilangkan.html

    ReplyDelete
  18. Good job, hurulaini! Always expected something from hurul aini.

    ReplyDelete
  19. [...] Sebenarnya pengguna blogspot juga perlu memback-up data mereka, tetapi kerana jarang berlaku masalah blog down, di blogspot (thanks to Google yang support Blogger, which juga faktor yang menghadkan trafik blog anda…hohoho) maka kebanyakan pengguna blogspot tidak mengback-up database mereka. Tetapi sebagai pengguna WordPress, mengback-up database merupakan satu kewajiban sebagai langkah berjaga-jaga jika sekiranya terdapat masalah kepada server (hosting). Langkah memback-up blog bagi pengguna WordPress dan Blogspot terdapat di SINI. [...]

    ReplyDelete