Copyrights @ To Be HurulAini 2014. Designed By Templateism.com | Templatelib.com

Friday, June 19, 2009

17 comments:

  1. :twisted: ..aku penah gak melalak lam kete sorang2 pahtu ader budak motorsikal pandang..aish malu je..heheh
    [rq=44418,0,blog][/rq]AKANISHI JIN

    ReplyDelete
  2. Sebenarnya kisah ni bukan kisah terpencil. Kisah ni dah melarat. Cuma kita tahu atau tidak saja.

    Tapi, sekurang-kurangnya kawan kamu itu tidak menambah dosanya dengan menggugurkan atau membuang anak itu.
    [rq=44499,0,blog][/rq]Pokok Tak Tahu Malu

    ReplyDelete
  3. ya..naseb bek lah kawan ko tu x buat dosa dua kali iaitu membuang bayi...

    p/s : aku baca ko nye tajuk the awakening, aku hengatkan cite vampire diaries the awakening yang aku ngah baca nih..kekeke..
    .-= ashie´s last blog ..AKANISHI JIN =-.

    ReplyDelete
  4. amin..
    can i print and give it to a friend of mine..
    shes having issues and i don't know what to say
    been counseling her but alas didn't work
    .-= xuen adyla´s last blog ..Sepatu Ballet =-.

    ReplyDelete
  5. wow... mmg bnyk kes anak luar nikah skang.. kat kpg aku pon bnyk..

    dah macam cendawan yg tumbuh lepas hujan... dah makin menjadi2... huhuhu....

    thanks for your words of advice....... insyaAllah.. ku mmg nk jaga per yg patut jaga.. kita harus saling ingat-mengingati.. tht's important

    ReplyDelete
  6. :| :| :| tak de ape nak di komen.. bagus sungguh entry ini.. tapiiiiiiiiiiiii......................

    kenapa hari ini macam hari khamis..?? tiada suasana lelaki2 disana pergi ke masjid untuk menunaikan solat jumaatkah..??
    .-= nikillas´s last blog ..Linkin Park – New Divide =-.

    ReplyDelete
  7. nowadays mmg susah dah nak cari gul yg "suci"..betutup litup blom tentu "A" adalah suci, tebukak tededah pulak tak bemaksud "B" adalah kotor..

    zina n mksiat, mmg keje satan tuk jebakkan manusia ke lembah tu..fefandai la jage diri, maruah n kesucian..niway thanx sebab ingat mengingat, pd yg x hengat gak, "lu pikir la sendiri beb.."

    :cool:

    ReplyDelete
  8. Nice entry.

    semoga semua mendapat iktibar darinya.

    ReplyDelete
  9. bagus2... yg baik jadikan tauladan

    yang buruk jadikan sempadan :idea:
    .-= Luffy´s last blog ..BERAPA BANYAK GANTI DAH? =-.

    ReplyDelete
  10. "- sebulan couple pegang-pegang tangan saja
    - tiga bulan couple, boleh peluk pinggang
    - enam bulan couple, jarang sungguh jumpa…jom spend night together kat hotel…bukan buat apa, tolong potong kuku je
    - setahun couple, alaa..kita memang akan kahwin pun..apa salah ‘buat’ sekarang…kalau you tak nak retinya you tak sayang I…"

    kehadiran makhluk ketiga yg menyebabkan semya ni berlaku....

    kesimpulannya, couple lepas kawen lg elok kot... ;)
    .-= keiroro´s last blog ..Jual burger di tepi jalan pun boleh jadi jutawan tanpa join MLM dan seangkatan dengannya! =-.

    ReplyDelete
  11. hurm..couple lepas kahwin sudah mesti...
    tapi sekarang ni lagi hebat..ada yang couple lepas terlanjur..huhu..

    senang cakap..jauhi zina..
    ~~~~lalalala~~~~
    .-= zulfitry.com´s last blog ..Apabila Lalat Menjadi Mangsa Mr Presiden =-.

    ReplyDelete
  12. Betul. KAlau ikut apa yg Islam suruh, perkara cmni leh dielakkan.

    For the girls, jgn mudah tpedaya dgn pujuk rayu lelaki, kalau diorg merayu, maknanya they just see you as sexual objects,nothing more.they dont respect u.

    for the boys, if u dont want the same things happen to your mother, sister or even your daughter, don't 'do' it.

    Ingat Allah byk2, ingat mati byk2. Kalau Dia ambik nyawa korg dlm keadaan berdosa xsempat taubat cmne?

    just a reminder 4 me & you

    ReplyDelete
  13. Kedua-dua pihak.... lelaki dan perempuan mesti ada amalan hidup beragama.....
    .-= kisahsensasi´s last blog ..ZON ARTIS beri KAMERA DIGITAL =-.

    ReplyDelete
  14. bersama2 lah kita mengharungi hidup penuh dengan liku ini mengikut jalan yang diredhai olehnya...

    ReplyDelete
  15. but. siyesly tu realiti bercinta zmn skrg. huhu. paham2 je la. bila da syg. bagi itu ini. nafsu pn ssh nk kawal. semoga dpt dijadikan pengajaran utk diri sendiri.
    .-= ubey´s last blog ..5 Filem Terbaik Pilihan Peribadi =-.

    ReplyDelete
  16. kat opis aku boss aku je lelaki....& area aku kerja...biasa ari jumaat still pakai baju kameja biasa....hihi....biasa org kerja government je pakai baju melayu.....hihi.....

    ReplyDelete
  17. sangat byk pedoman yg ley sy dapat dr entri cmni..

    innalillahi wainna ilaihi rajiun.. Maha Suci Allah yg menciptakan langit dan bumi, mudah2n sy cukup kuat utk menolak perkara2 yg spt ini.. amin... sedey sgt mengenangkan nasib bayi yg lahir dalam keadaan suci 2... :(

    ReplyDelete