Copyrights @ To Be HurulAini 2014. Designed By Templateism.com | Templatelib.com

Sunday, May 31, 2009

129 comments:

  1. sume awek2 aku rekomen suh bace buku hlovate. tp belum sampai seru lagi nk bace novel. haha

    ubey’s last blog post..Tak Perlu Takut

    ReplyDelete
  2. lupa nak cakap...buku2 dia baik dibaca oleh lelaki...sebagai persediaan berumah tangga & ilmu memahami perempuan
    :smile:

    ReplyDelete
  3. tok pung minat gok baca novel..nanti akan buke blog2 tu..thanks sbb bagitau.

    ReplyDelete
  4. hoho. patut pun. mmm.. xde ke ebook utk didonlot? haha. mmm. nk try bace gak. pinjam ley?

    ubey’s last blog post..Tak Perlu Takut

    ReplyDelete
  5. sume novel2 versi online masih ada kat blog2 dia....hoho
    e-book, aku rasa xde...nak senang, buat mcm aku dulu...save every page blog satu2..... :mrgreen:

    ReplyDelete
  6. hoho......sila usha...nanti boleh kita berkomen2 di blog...haha

    ReplyDelete
  7. kon~ kon~ :idea:
    jadinya hlovate baru published 5 novel lah yek~ aku baru ada 2. meaning 3 lagi kena beli lah ni. hehehehe~ yg novelis Rynsa (relevankah aku dihatimu) tu dia dah publish ke? Coz masalah with e-novel ni bila diaorang dah publish e-novel diaorang~ ada lah part-part yang diaorang kena missingkan.. happened to me masa I baca 5 tahun 5 bulan~ some parts disappeared. hehehe~ so I said to myself, 'kena beli lah nampaknya..' hehehe

    ReplyDelete
  8. kon kon akira shock... :razz:
    yup relevankah aku di hatimu dh awal2 publish sekitar tahun 2005 kalau x silap...hoho....lama giler dh novel tu....best sangat....
    hoho...yg 5 tahun 5 bulan...i think lepas hlovate atur balik blog dia ari tu, dia delete some post due to copyright issue....but then...i read both version sbb yg online is her original idea....yg buku akan ada diedit2 & penambah baikkan....& dlm buku ada few part yg ditambah gak...hehe
    p/s: tgh tengok code blue ep 7 dh ni...hopefully can finish it tonite...hehe :arrow:

    ReplyDelete
  9. relevankah aku di hati mu? cam penah baca. =D

    ReplyDelete
  10. entry paling favourite
    talk more books please
    hehehhe
    baca dengan tekun sekali

    ReplyDelete
  11. i will insyaAllah...
    hoho....i have lots of books, yet don't have the time to read them all.... :cry:

    ReplyDelete
  12. Kon~
    Nanti buat lah review tang Code Blue kay?
    Hehehehe.. eh you know lah about kon kon akira shock tu.. hehe pernah nengok Nobuta Wa Produce jugak ler ni? Ceta tu pun best.. how about Kurosagi? OHMYY! Kurosagi, for me, is Yamapi's bestest drama everrrrrrr~ rasanya dah tengok berpuluh kali dah cerita tu.. hehehehe
    eh harap aku tak salah tempat ye.. kan ker sepatutnya cerita tang novel kat sini ni.. hehehehe :p

    Shee’s last blog post..Shujin & Yobo ? My Everything~

    ReplyDelete
  13. kon kon....weh hati2...nanti kena H1N1 karang...hehe
    hoho...insyaAllah buat sbb this drama not bad ehh....haha
    memang dh tengok dh Nobuto wo produce & kurosagi....kurosagi the movie dh ada, tp x tgk lg...haha...ada lagi, Long Love Letter & another one yg yamapi & the geng jd undergone kelas khas untuk masuk Tokyo Uni tu...huhu, my fav gak...hehe...byk actually Yamapi berlakon kan...hehe

    ReplyDelete
  14. Bila dah habih Code Blue ni, terus lah pi nengok Code Blue SP. I haven't watched the SP yet! Aduihs. Nanti lah I tengok bila assignment yang bertimbun ni dah habis.. hehehe

    Kurosagi the movie, tick! I dah tengok! As usual, Yamapi is the best! hehehe ooo yang Yamapi and the geng tu..nama ceta tu 'Dragon Zakura'.. hehehe eh budak Teppei ada kat sana jua tau! Long Love Letter belum pernah tengok!

    Apparently, Proposal Daisakusen or what they called as ProDai is actually everyone's favourite for Yamapi's drama. I tak habis pun nengok cerita tu. Coz perasaan jeles yang tak dibendung dengan heroin dia~ tak berkenan I. waktu nengok Dragon Zakura pun dulu, I asyik makan hati jer. hehehehe..

    Memang banyak gak drama dia berlakon~ maklumlah kan budak-budak NEWS kan budak-budak emas Johnny! hehehe tu yang Johnny beri peluang habis-habisan nak kasi dia debut~

    Shee’s last blog post..Shujin & Yobo ? My Everything~

    ReplyDelete
  15. dulu penah gila baca novel
    tp ntah mcm mn, kena kutk dgn mmbr sndiri
    kata mcm2 pasal lelaki baca novel...

    tp x kesah la kan sbb org ada citarasa masing2
    skrng kalu rajin, baca on9 jer, malas nk beli

    hohoh :mrgreen:

    KhairiL's’s last blog post..Terima Kasih

    ReplyDelete
  16. yup3...SP in the line...haha
    ya...dragon zakura....one of my fav...haha....mcm mana lupa pulak nama...hehe...hoho, i like teppei (yesterday i tulis nama dia junpei kat blog u kan.....gomenasai teppei...nama susah diingat...haha)
    ProDai aku dh tengok 2 3 episod cemtu aritu...kinda slow, jd stop & x sambg2 lagi...hahaha...but i like yamapi & the heroin kat dragon zakura tu...mcm sweet je...maybe bcoz im not really into yamapi....hoho

    ReplyDelete
  17. hohoho...pedulikan je kutukan2 tu
    aku rasa skarang dah jd trend baca novel...kengkawan lelaki aku pun byk yg baca novel...evan adagak yg kumpul novel2 cinta sume....tp biasa lelaki ikut genre la...mostly layan sci fic & triller type of novel kan...hehe
    skarang gak...mostly byk gak islamic type of novel yg kuar....haha...layan je la.....there more to discover when we read...haha

    ReplyDelete
  18. babeng yg mcm mana tu?
    ayatnya berbunyi seriously nangis gila babeng?
    adakah seperti :cry: , atau :shock: ..
    atau pun bukan kedua2nya skali..hehe

    ReplyDelete
  19. hahah tajuk ni dah bayar royalti ke belum ni? hahahah

    topo’s last blog post..macam mana boleh dapat nama topotato…

    ReplyDelete
  20. :twisted: nge3....x peduli....hahaha,,,,aku kan queen cetak rompak ni....haha
    p/s:nasib baik aku cek komen spam, klu x dh terdelete agaknya komen ko ni...hehe

    ReplyDelete
  21. :cry: dgn lebih teruk....wakaka

    ReplyDelete
  22. hurul..tq for the link untuk website hlovate nih..aku dah pegi meninjau-ninjau dah, aku rasa nanti aku mungkin melekat kat situ lak..hehhee..

    ashie023’s last blog post..Yoona..

    ReplyDelete
  23. aA + bB dah ada lam koleksi...best...will try find yg lain :)

    wai em’s last blog post..Cinta terakhir di hujung minggu

    ReplyDelete
  24. Saffa start jatuh cinta kat Hlovate masa baca buku aA+bB. Pastu selalu usya gak blog dia lepas tu.. Huhu..
    Dia memang superb best giler! tapi susah gak nak cari novel dia sebenarnya.. =___="

    Saffa’s last blog post..I Will Survive The Last Semester At CFS IIUM Nilai

    ReplyDelete
  25. suke gile bace novel hlovate..dia ni laki ke pompuan ek??? ade dua je hasil karya dia , TUNAS & aA + bB..syok mmg care penulisan dia...bley isi kesunyian..mewwww :sad:

    ReplyDelete
  26. Macam best. Mungkin memang best. Got to find time dulu baru boleh baca ...

    ReplyDelete
  27. [...] Mengenali Hlovate bersama HuRuL_AiNi [...]

    ReplyDelete
  28. huhuhu...tak der fan club ker facebook ke....nak join...

    ReplyDelete
  29. huhuhu....tension :x r nak layan perangai Dr2 kat spital tu....dok nak marah jer kalau kes op abis lambat..

    ReplyDelete
  30. awak.saya pun minat giler yg amat dekat hlovate.
    macam mana ek nak dapatkan all her collection??
    saya nak versus, a moment, anthem, biru
    awak beli kat mana?

    t inform.
    please please!

    tq

    ReplyDelete
  31. Versus, A Moment, Anthem & Biru belum dibukukan lagi....saya baca online kat blog hlovete....ada link dia kat atas tu...urmm...if you have read Ked's Story, cerita tu ada kaitan ngan Versus...hehe
    :grin:

    ReplyDelete
  32. hurmmm,,although i'm still a student,,,ngeeee,,wanna to drop some note here,,,
    alooorrrr,,,5 thun 5 bulan mmg best!!serious,,huhu,,,kat aner nk cariq novel hasil tulisan hlovate eh?!
    ssper tulun'!!bgtaw kat aner nk cariq agy,,,area penang exspecially,,,,,,,
    nway,,thanx,,ahaxX!! :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :smile: :grin: :grin: :grin: :grin:

    ReplyDelete
  33. salam & thank for commenting.....u r welcome regardless still a student or not....hehehehe

    :roll: biasa buku2 ni ada jual kat MPH atau POPULAR....tapi kalau nak senang lagi, boleh beli je kat website jemariseni, mudah...murah lagi & xde caj pos utk hantaran dalam Malaysia....beberapa bulan lepas saya ada beli for my friend, okay la....cuma time sampai tu bungkusan hancur mcm apa ntah....hahaha
    :mrgreen:
    another option, baca kat blog hlovate, kebanyakan novel dia semua ada kat blog dia, cuma versi bercetak lain sikit & lebih complete (mcm rooftop rant).
    :grin:

    ReplyDelete
  34. nampaknyer aku pon da sesame tersyok ngan hlovate...
    nie semua cousin aku yer kerja...
    tapi pepehal pon thankz kat dier gak...
    klu bkan die aku xknl pon hlovate ni.....huhuhuhuhuu :|

    ReplyDelete
  35. wa!!!!!!!! :lol:

    lova2 hlovate!!!!!
    cite creep street symphony tuh pe????
    ta pahm r......... :x

    ReplyDelete
  36. Wei k0 nie laki ker pmpuan..k0 nie pminat setia hl0vate r

    ReplyDelete
  37. minat gile hlovate
    tp nk taw ar gak..
    sape hlovate ni?/??
    nape nk smbunyi2 lak?
    sape name btol dier?
    tp yg nyate dier pmpuan kan... :smile: :smile: :twisted:

    ReplyDelete
  38. mcmane tau cite ttg hlovate nie hurul_aini :| ????

    ReplyDelete
  39. urmm?????.....hohoho..mmg minat novel2 dia, just knowing her through her novels....

    but addin....urm....heroin GT_i @ aA+bB??? :o :mrgreen: weh, kirum salam dengan benz :lol: :razz:
    hehe, kidding....nice name....hehehe

    ReplyDelete
  40. hye hurulain..
    awak rase hlovate pempuan ke laki..
    just wondering,, :???: :???:

    ReplyDelete
  41. saya rasa dia perempuan....tapi wallahualam la...hanya dia yang tahu :)

    ReplyDelete
  42. Hlovate.. Suke sungguh gila bangat lah ngan ceritas-ceritas die.. ;) Sempoi aje... Walaupun aku ni jenis haram nak bukak nak nobel, tapi bila baca sal Schnubert Serenade.. terus melekat ngan buku2 die yang lain.. BesT~ ^_^ :twisted:

    ReplyDelete
  43. :x :x i loveeeee hlovate story

    ReplyDelete
  44. :razz: i am crazy with ur book :x :x :x :x :x :x

    ReplyDelete
  45. :smile:

    Hlovate. Hmm.. Creative & very selamba writer with fresh style of writing. Suka baca novel2nya sbb: 1) ayat2 mudah didigest 2) jalan citer yang lain best 3) ada unsur lawak cipan tahap 3 suku 4) the characters are almost so-real, not too perfect or too ugly 5) ada terselit sikit gen knowlege (this fella DID did a research)
    First time baca karya Hlovate, mcm kene electric shock sbb bahse yg dipakai sempoi je. So, for those who not Hlovatean yet, get the books & prove me wrong. Happy reading y'all!

    ReplyDelete
  46. syes bes gle cte hlovate..
    nk try dgr lgu hlovate..
    cri kt youtube taderla...=<
    ley tlg x?
    if da dwnload lgu ney..plizzzz.
    send 2 my emel..
    einn_89@yahoo.com.
    thanX

    ReplyDelete
  47. lagu hlovate tu kalau x silap, Hlovate cuma tulis lirik dia untuk dimasuk ke dalam novel GT_i @ Aa+Bb....rasanya memang xde lagu yang betul2....unless la kalau ada fans nak buat
    ;-) :|

    ReplyDelete
  48. baru pas habis bace tunas, tergerak hati nak search pasal hlovate. sebab die pnye cerita ada sedikit sebanyak persamaan dengan life school saya. even cover depan tunas pun gamba kelas kiteorang(antara sebab utama beli).

    so far, ceritanya memang best sebab agak familiar dengan zaman skolah saya, n gaya bahasa pon cam familiar je dengar.

    kalau betullah dia schoolmate saya, memang saya cari kaw kaw aa sape penulis dia

    ReplyDelete
  49. thx sbb sy dpt thu sal hlovate kat sni..spndpt ngan opie kat ats tuh. bru hbs bc tunas, perasaan nk thu, nk tnya mcm2..bla..bla..sal hlovate sngt2. mmg best novel2nye. sungguh!-klu bleh nk thu bnyk g sal hlovate, emailny, klu ada wat aktvty outdor jmp dia ker n apa2 shja sal dia..minta email kat sy..mardhiyah_87@yahoo.com-..urm, nant pesta buku kl agak2 bleh jmp hlovate tak?

    ReplyDelete
  50. ------------
    ADMIN EDIT:
    Jazakillahu khoiron kathira ukhti Durrah, i move your comments into a new post Perkongsian Pembaca: Menjelang Wafatnya Rasulullah

    ReplyDelete
  51. [...] perkongsian pembaca yang ditinggalkan di bahagian komen entri Mengenali Hlovate bersama Hurulaini. Jazakillahu khairon khatira ya ukthi-Durrah. Untuk menyantuni adab di bahagian komen tersebut, dan [...]

    ReplyDelete
  52. :| :twisted: :smile: :razz:

    memang suke kan karya hlovate..awesome.........may ALLAH bless her

    ReplyDelete
  53. :| :twisted: :smile: :razz:

    memang suke kan karya hlovate..awesome.........may ALLAH bless her..amiin

    ReplyDelete
  54. [...] namun waktu itu aku masih kurang mengenali penulisan kak Noor Suraya. Dari rynsa, ku kenali HLOVATE. Dan sekitar 2006/2007, sudah ku baca juga penulisan Nizam Zakaria dan cerpen-cerpen di laman web [...]

    ReplyDelete
  55. ;-)frst know hlovate mase dok kat hostel tim F4(my BFF yg kenalkan)....kalo b4 tu rase cam prsoner,pas bace novel hlovate rse cam my level life dh upgrade...(even kna bce sorok2 bcoz benda 2 haram)...x sbar nk beli VERSUS...n now nak tunggu ANTHEM dipublishkan lak....(my fav e-nov).... :grin:

    ReplyDelete
  56. 1st time bce timefm 2.mase tuh tgk muke hdpan die jeh.agak mnarik.smpai skrang tros mnt gler3 die pnye novel t'utamenye Aa+Bb.mmg best giller..huhuhu ;-) ;-)

    ReplyDelete
  57. mak tottt... assalamualaikum... naper arini baru jumpe page ni? sayangnye page ni... tengkiu a lot coz u buat page ni... ngaaa ngaaa... i love it!! :|

    ReplyDelete
  58. yup, saya pun kumpul novel hlovate (in general, js novel)
    kinda touching la dia bg advice

    ReplyDelete
  59. ;-) Best giler hlovate punyer citer..try nak kumpul dier punyer novel but bajet x ckup la..

    ReplyDelete
  60. [...] 2: For more info on Hlovate or her books, please read Mengenali Hlovate bersama Hurulaini [...]

    ReplyDelete
  61. luv hlovate's novel....
    totally len dr novel mlayu len....
    x kesah lh die sape yg pntg bley bce nvl mcm tu dlm dunia mlayu...
    bnyk gak yg bley dpt dlm nvl mcm tu...
    spcially gye hdp bdk jlnan yg slme ni kte pndg rndh....

    ReplyDelete
  62. luv hlovate's novel...
    alot....
    dh ade tunas n aa+bb....
    nk tgu versus...
    mse pesta bku x smpat bli...

    ReplyDelete
  63. dah bca versus.
    best!
    first time baca hlovate.
    trus minat..
    lgi pun kwn2 kat asrama smua pminat hlovate je.
    blogger x baca dear yayah(farihah iskandar) ke?

    ReplyDelete
  64. dear yayah x beli lagi (buku yg banyak kat rumah ni pun byk x baca lagi...hahaha)....

    versus & dear yayah dah add kat cart jemariseni.com....tp hold dulu nak beli...hehehe

    ReplyDelete
  65. :twisted:
    sya salah seorang pmnat hlovette..
    novel first sye bce 5 thun 5 blan..first time bce trus minat dye..
    second novel yg sya bce aA+bB..LUV HLOVETTE

    ReplyDelete
  66. MULA2 AKU X SUKE SGT BILE DYORG KECOH2 PASAL HLOVATE... :arrow:
    PASTU ADIK AK TINGGALKAN BUKU TUNAS HLOVATE DLAM LACI N AKU BACE..
    WOW,,IMPRESSING... :|
    I LIKE I LIKE
    WATAK ADDIN ..BAIK N X SOMBONGG :cool:

    ReplyDelete
  67. aku pown minat jgk nga novel hlovate...law ada time..nk sangat meet wit hlovate...novel hlovate jerr aku sanggup beli...

    ReplyDelete
  68. salam...
    sye suke sgt buku2 hlovate...
    sye pling suke aa+bb ngan tunas.
    mse sye bce buku tunas tu sye rase mcm nak wat jaht je...
    chaiyok!!!! :smile:

    ReplyDelete
  69. salam. ada byak perbezaan x Versus antara versi cetak dgn e-novel?

    ReplyDelete
  70. :smile:
    salam...yoooo!!aq minat gilakk seh bce hlovate pnyer novel...
    eiseh,,spe ek hlovate 2???
    nk jmpe ar... :|

    ReplyDelete
  71. pape pown..
    idopp hlovate!!!
    whahaha... :arrow:

    ReplyDelete
  72. mnat gilew ngan hlovate :|

    ReplyDelete
  73. ha..membe paling suke bace novel2 hlovate..
    mule2 xkeysah pun ;-) ..last2 terpengaruh gk ngan membe2 :twisted: ..
    da bace 2 novel hlovate..tunas dan Aa+Bb..dua2 best..=)

    ReplyDelete
  74. sory interupt..
    eh. :???: rasenye ade satu lagu tuh.
    tajuk dye empty decorations by indecisive..

    ReplyDelete
  75. knapa hlovate ni x perkenalkan diri dkt org ramai ek..pelik tolla

    ReplyDelete
  76. salam.. :smile: saya daha baru jew bacew cter tunas...tapi sy bcew aA+bB dulu...pas2 baru bcew novel tunas...saya suka sgt ayat yg hlovate buat mcm putus fius,cam kartun(bak kataie)..hik3... :arrow: paling suka...teori tgn kanan fleming yg fisha buat...suka sgt..n mase adew ideal couple 2...sgt sempoi bhsenya...sy tertnye-tnye,siapakah hlovate yg sbnrn? :???: ..mistri btol.....prmpuan ke llki?..sy rasew cam prmpuan... :grin:

    ReplyDelete
  77. :lol: ak mnat gle nvel hlovte.tq coz wt blog nh.ak bley tawu sdkt sbnyk psl hlovate.

    ReplyDelete
  78. :smile:
    minat gler ngan hlovate..start2 bce hlovate nga Aa+Bb, then bru bce novel2 dia yg lain..hohohoh

    ReplyDelete
  79. :smile: salam...1st time bce a+b..memang best sgt2....then stat collect all hlovate's novel..novel hlovate mmg superb arr....tabik spring toing toing kt hlovate...hehehe...siyes nk kenal sgt2 ngn hlovate nie...content dlm sume nvel hlovate mmg best..dr xtau pasal music at least tau gak sket2..dr 0 knowldge pasal skate, at least thu gak after bce versus..nway, hlovate mmg BEST!!! x sabo nk tggu nvel bru dr hlovate...

    ReplyDelete
  80. hlovate mmg superb best gila..
    tak dpt nak gmbarkan ke'best' an cerita dia melalui kata2..
    well, for suggestion try read novel2 dari nurul syahida from buku prima..
    dia dah publish 3 novel..'soalnya hati, plain jane, aku kan novelis'...sure tak menyesal..best ;-)

    ReplyDelete
  81. plain jane dah baca....memang best...thanks for recommendation...nanti cuba usha yg lain.....ahahaha

    ReplyDelete
  82. really luv hlovate...dulu xkenal dia...just within last month my fren bg baca novel Rooftop Rant and terus tangkap cintan ngn tulisan hlovate...then terasa nk kenal dia lebih jauh lg...maka penjelajahan ke MPH utk beli novel2 dia dijalankn dgn jayanya...suka hasil tulisan dia...it's not just a novel yg org ckp jiwang2...baca novel dia wat kita cuba mengenali dr sndri,org sekeliling and kehidupan ni...smoga hlovate trus maju dlm berkarya smbil berdkwah..:)

    ReplyDelete
  83. :smile: ske sgt novel Aa+Bb..truskan usaha yup!tarappa..

    ReplyDelete
  84. aku suka watak lam aA+bB ni, smpai aku jd angau dgn si benz hahaha gilos pe ...... congrt. to hlovate

    ReplyDelete
  85. bla hlovate nk publish newest novel dy nih??
    dh lma 2nggu lps bca versus,,
    :|
    :arrow:
    :cool:

    ReplyDelete
  86. hurulhaini.. thnx share link ke blog hlovate, lps ni akn dduk brtapa dlm tu slama2nya hehe.. sy dh lama dngr psl hlovate ni tpi xde jodoh lg nk bce tulisan dia.. tpi 2 hari lps dpt ebook versus dri membr.. owhh i'm so in love wth her writing.. mcm dia kata "i'm not a writer, but a storyteller".. ye, trsngat la benar.. cdng nk gak gi beli versus printed version dgn all d othr books yg dh terbit tpi ni dh ktinggalan kretapi nk mbelinya huhu.. versus is sooooo.. undescribably besttttt.. fresh, stimulating.. choice of words is just.. perfect.. aduhss kronik tahap cipanzi dh ni haha..

    ReplyDelete
  87. aku bnyak dah dengar pasal hlovate ni..ramai gak yg suggest aku baca..tapi dorg takde pulak offer nak bg pinjm buku dorg.hoho.tapi setiap kali pergi kedai buku..tak ter-beli pulak bukui2 hlovate ni...tggu sampai seru kut

    ReplyDelete
  88. salam..sy bru bca bku die rooftop rant..mmg best,,jln crite die mmg rsa bkait sgt ngan khdpan kte d dnia realiti ni..thanks sbb bg blog die..lpas ni ble bca puas2 nvel die..hehee

    ReplyDelete
  89. :|
    hlovate mmg penulis kegemaran saya..xkan prnah terlepas 1 novel pon..

    ReplyDelete
  90. betull laa.. sekali kena penangan HLOVATE ni, mmg aku cari merata sume2 karya dia... since terbaca sqb. srnade... aku dah menangis siap hembus ingus, sedih woo... dann aku cari aA+bB, pas2 tunas,pelangi, 5th5bln,rooftop rant dan ...versus... aku mmg suke sesangat... nak jadi baik.!.nak jadi baik..! :cry: :cry: .mmg bukan senang nak jadi baik... tapi mmg mesti cuba, istiqamah, sbb Allah tengok usaha bukan natijah!!..hlovate.. kite sebaya rupenye....suke sbb awak low profile, suke sbb xnampak awak, suke sbb awak mcm ada di balik dinding,... buat kite rindu... tapi tak tau...

    ReplyDelete
  91. khatam bagi abis... smpai lupa jap alaf 21... pas2 smbung balik...k ;-)

    ReplyDelete
  92. aah...sy rase dia pompuan laa... tapi... entah.. confuse laa... tapi best gak... misteri2 nih... :lol:

    ReplyDelete
  93. heheee...setuju sgt, susah btl nk knl org low profile nih...tp citer die y brshj tuh sunggoh menarik! islamic, nakal...semua ade...pndek kate perfect larh...

    ReplyDelete
  94. sy suke bce bku hlovate..best sgt sgt..bnyk ilmu yg sy dpt melalui pembacaan sy.. :smile:

    ReplyDelete
  95. salam..
    mmg bez giler novel hlovate..lg2 VERSUS..
    mcm mana seseorg tu buley brubah ke jln diredhai..
    kaum lelaki ptut bc ni....lg2 yg ada niat dah nk berumahtgga..hehe

    ReplyDelete
  96. terima kasih hlovate.. tq.. and tq.. walau anda misteri.. n saya x ingin nak bongkarkan pun.. i stilll wanna say tq.. i learn a lot.. i learn alot.. n u did a good job as khalifah.. jus wanna say Alhamdulillah Allah let me get something from u..

    ReplyDelete
  97. assalamualaikum... thnxs 4 information.. tp.. dlm bnyk2 karya dye, sye xsmpat bc yg gurindam jiwa lagi.. ri2 sblm trbang dtg mesir carik gak.. tp xjumpe2...tp nk sgt buku 2 cm xtau nk dptkn ktne... mgkin ad ap2 cdgn????

    ReplyDelete
  98. salam
    after reading your blogs...i'm kinda anxious nak tau lebih lanjut..never knows or heard of hlovate and the novels before...so, can i ask, where can i find those novels of hlovate?and also himpunan novel Ramlee Awang Murshid?

    ReplyDelete
  99. waalaikumusalam..

    kalau kat Malaysia, you can find their novels in major bookstore like MPH or Popular. Novel-novel Hlovate juga boleh dibeli secara online di laman penerbit jemariseni.com ^^

    ReplyDelete
  100. right..
    smua cte2 dye amt2 sweet...very nice story
    ssuai utk remaja:)

    ReplyDelete
  101. oic..tq..tq..thank for the info..will try to get nanti..:-)

    ReplyDelete
  102. yup2...sangat best buku dia...tp tula every novel dia tu kn beli jugak akhirnya sbb bace kat online de yang xcomplete or terskip...mmg mlekat la kalau jenguk blog dia

    ReplyDelete
  103. salam..first time bace aA+bB,terus fall in love with hlovate punyer story then bce rooftop rant..fuyoo!mmg bez gler..time tu baru tau pasal harun yahya..ahaks..tq hlovate..

    ReplyDelete
  104. slam..kli prtama ak knal nvel Hlovate mse form1..mse 2 sorang senior kasi pnjam nvel tnas..start ak bce nvel 2 trus ak ak jtuh cnta..best gler r citer die..skrang ni ak tngh tngh cri nvel versus..hu3

    ReplyDelete
  105. she's 35 years old already???

    ReplyDelete
  106. gilE masyuk...lepas spm...sepupu aku dok suggest aku bace novel nih..ye ar...aku dok melayan korea jep...b4 nih mmg aq dah bce yg aA+bB tuh...mmg bes ar...mase tuh aq f.3 kudd..ta taw plak cousin tuh gler hlovate.amek ko dy bg sumer koleksi hlovate..mmg insaf.bez yg teramat sgt..x same cam novel2 yg aq penah bce b4 nih..sumer fokus jiwang karat...len cam hlovate...dy x fokus pon at hal cintan2 nih...aq suke..ngee~~tinggal versus jep aq lom bace ag...skunk ondwy gurindam jiwa...serius deh...aq nanges abes!!huahua..haru btol..caya ar!aq nges bace novel..make a frst record in my life dowh...haha..dan aq dpt taw dy dah kuar novel baru...contengan jalanan....kompom aq nak beli..heheh...hlovate skunk aku da jdik top fan ko..haru.

    ReplyDelete
  107. walaupun hlovate seorng yg low profile,aq salute pndrian die yg hanya mahu org mengenali die melalui penulisn die bukn latar blkng die....or even siapa dia sebenar caya lah!
    tp knape blog die aq x leh bukak nieh...hurm frust betol la...asyik2 kluar reloading...

    ReplyDelete
  108. novel2 hlovate semu besh2..
    huhu

    ReplyDelete
  109. online blog die ape eh?

    ReplyDelete
  110. hlovate was awful...
    the most i like is Tunas and Aa+Bb...
    from school until they married...
    never bored read the novel even repeat so many time...
    chaiyok3 Hlovate

    ReplyDelete
  111. sape hlovate ny ?? na taw bleyh ta ??
    tapi best lha cite tunas , aa + bb ,
    n sume lha .. huhu ..
    hlovate da kawen kewp ?

    ReplyDelete
  112. sape minat hlovate follow lha blog saye -----> appearindreams.blogspot.com
    saye ny kaki novel sket ...
    tapi jgn lha plik plax lau blog sye tade entry sal novel ..

    ReplyDelete
  113. penulis best???cebaca penulisan hilal asyraf...byk juga novel yg di tulis...cuba dimulakan dengan SINERGI...

    ReplyDelete
  114. hlovate.....sape yea die ni...berahsia kan...tapi jika bace tulisannye we will know who she is....

    ReplyDelete
  115. baru habis baca nobel aa+bb...menarik.
    raya jatuh chenta kt hlovate versi tukang buat air soya.
    ermmm...mandi tak basah tido tak lena nih....

    ReplyDelete
  116. novel dy memg best... no doubt.. kte suke dy.. n u know that hilal asyraf tulis novel pun best.. menyentuh jiwa....:)

    ReplyDelete
  117. agree with u laaaa...hlovate mmg terbaik...1st bace novel hlovate nh 5 tahun 5 buln...sgt kelkr...dan sgt comel..ske giler...tp yg paling ske bile bce nvel aA+bB...sgt mendalam penyampain die..hu3...bce byk kali pn still xbusan gak...hehehe

    ReplyDelete
  118. sya suka bc nvel hllovate...mmg btl,bc byk kali pun x bosan...sy confuse hllovate nie laki ke pompuan..saya bc sume nvl hllovate kcuali ked's story yg belum lg..ntah macam mana la kan...truthly,bila bc aA+bB n tunas rasa cam die pompuan,tp bla bc nvel baru die,coretan jalanan cam laki la pulak..apa pun,HLLOVATE teruskan usaha.....ALL THE BEST IN YOUR LIFE AND GUD LUCK...secret jantina dlm penulisan nie bgus jgak erk sbnarnya...

    ReplyDelete
  119. I love hlovate too....very much...bace x lagi buku baru hlovate...tajuknyer contengan jalanan....yg nie pon best tau.

    ReplyDelete
  120. bahruddin bekri.. boleh tahan.. banyak falsafah.. yet..for me..hlovate masih yang terbaik..

    ReplyDelete
  121. yeah...i'm very confident that HLOVATE is a girl! insyaALLAH...becoz before diz juz heard about her..juz little only. klu xsilap beliau pernsh ditemuramah..if i'm not mistaken la..

    ReplyDelete
  122. just found out about hlovate early this month.. me wondering jugak nape selama ni xde jumpe novel die.. i mean all this while me tau je novel2 femes.. rasa sangat ketinggalan =_=" novel tu start around 2005 onwards kan.. 2005 mase tu me kat kolej.. kat kolej xbace novel sgt.. ruginya br found out bout hlovate skrg..

    ReplyDelete
  123. Assalamualaikum and a very good day…
    I never heard about Hlovate before…
    Just found out about Hlovate end of December 2011..
    I’m only have a chance in reading aA+bB…
    And it was the first novel written by Hlovate that I read..
    But seriously it was really happening when I read it…!!!
    For me Hlovate are an amazing and superb writer…
    He/She knows how to attract his/her reader with only using the simplistic words and sentences in his/her art-works…
    Last but not least, hopefully he/she will always come with more great art-work in future…
    Insya-Allah… May Allah bless you, Hlovate...
    Wassalam…~

    ReplyDelete
  124. baru nak baca novel versus kat blog hlovate . tapi kan yang bengangnya bila tengah syok baca sampai page 4 nak masuk page 5 tu sikit je dia punya cerita page 6 pon sekali . sedih lah gini . dah lah duduk kat temerloh . mana nak jumpa novel hlovate huaaaaaaaaaaaa. versus tu best sangat even baru baca secoet hermmm :'(

    ReplyDelete
  125. boleh je order kat jemariseni.com diorang blh pos :)

    ReplyDelete
  126. hai... nice novel lorr.. hu8...
    tp nk tnya gak, hlovate nie laki ke puan..??
    nk tau detailed sal die camne ekk..??
    suke sgt novel2 die.. sgt fresh.. hu8

    ReplyDelete
  127. saya mengikuti novel2 hlovate dan rynsa juga... sangat2 suka semua novel2nya 5t5b, versus, aa+bb (online & offline) hehehhe... yg latest baca 'contengan jalanan'.. sgt best.. menangis oooo

    ReplyDelete
  128. PLEASE!!!!!!!!!! TELL ME HOW TO OPEN HLOVATE'S BLOGGG??????
    ade nak kne sing-up ape ape akaun ke??
    cause blog tu bley bukak but there's nothing inside..
    Hurulaini...plsssss....answer me..

    ReplyDelete