Copyrights @ To Be HurulAini 2014. Designed By Templateism.com | Templatelib.com

Thursday, April 2, 2009

29 comments:

  1. sabar ek awak..
    Allah lebih sygkan ayah awak...
    moga roh dicucuri rahmatNya..
    al-fatihah

    ReplyDelete
  2. setiap yg berlaku...
    pastie ad hikamhnye...

    ReplyDelete
  3. hurul aini... aku baru taw...
    aku mengerti ape yg ko rasa...
    tapi aku takkan dapat merasai ape yg ko rasai...
    sebab masanya belum tiba lagi untuk aku...
    tapi aku tgk ko tabah...
    walau titisan jernih jatuh...
    ko kuat... ko kene terima... ko kene redha...
    berdoalah untuk arwah... sentiasa...

    Al-Fatihah untuk ayah ko...
    dari aku yg serba hina ni...
    sambil menitis air mata...

    salam..

    ReplyDelete
  4. http://joegrimjow.blogspot.com/2009/02/cinta-penggali-kubur.html#comments

    ni kisah pasal arwah ayahku
    berkongsi pengalamn...

    ReplyDelete
  5. al-fatihah...

    i know u're strong~~~

    ReplyDelete
  6. takziah hurul aini..

    be strong my dear..

    ReplyDelete
  7. P3tani is my namaApril 2, 2009 at 5:25 PM

    banyakkan bersabar erk.
    setiap yg berlaku ada hikmahnya...

    al-fatihah bagi org yg telah pergi meninggalkan kita...

    ReplyDelete
  8. to all, thanks for ur doa & kind wishes :)
    Al-Fatihah

    ReplyDelete
  9. Aku pun same macam ko juga hurul..tapi time aku form 4.....ayah pergi meninggalkan kami 6 beradik..kakak baru je habis stpm..aku anak kedua..adik yang kecil baru umur 2 thn...mak baru 43 thn.....so aku sngt faham dan sememngnya amat memahami..Al-Fatihah....mudah-mudahan mereka berada si tempat yang baik-baik..InsyaAllah

    ReplyDelete
  10. dirimu seorang perempuan yang tabah...
    aku memujimu...

    pemergian tetap satu pemergian...

    hadapi dgn tabah...macam yang dirimu lakukan tu....

    al-fatihah.....

    ReplyDelete
  11. aduhhh...bila pulak akan tiba masa aku nnt..takleh nk byg sedihnya masa tu

    ReplyDelete
  12. Tidak ada seorang manusia pun yang tidak pergi ketika ajalnya tiba .. atas lumrah seorang insan

    Al-fatihah ...

    ReplyDelete
  13. Salam Tini...I was crying while reading your entry... It's already a year...We lost our beloved fathers just in 5 days interval in 2008..the difference is I've been given more time to be prepared for it, while you accept the news in shocked...

    Just remember that one of the amal that will be continuously bring benefits to Bani Adam when they died is doa' from a soleh child..hopefully we will be one..

    Take care sis..

    ReplyDelete
  14. salam
    kak aisah, x rasa kan dah setahun...sesama kita jd anak yatim time ya...ehehe
    insyaAllah, semoga doa kita sampai pada mereka..
    Al-Fatihah to ur father to...
    p/s: i miss u so much kak...when can we meet again?...ehehe

    ReplyDelete
  15. tabahkn dri k..AL-FATIHAH tuk bapa aini..smoga rohnya d cucuri rahmat n d tmptkn d cc-NYA..

    ReplyDelete
  16. Moga roh bapa dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang yang beriman. Amin.

    ReplyDelete
  17. GeNeRaSi MaLaYSiaApril 3, 2009 at 4:36 AM

    tabahkan hati mu..
    setiap yg berlaku ada hikmah disebalik nya...

    ReplyDelete
  18. Aini,
    aini memng tabah...
    if it happen to me.. x nope..wat 'll i do..
    Moga roh ayah aini dicucuri rahmatNya..Amin.

    ReplyDelete
  19. takziah hurul..
    mulanya ingatkan ini sekadar cerita dari email artikel apa ke...
    rupanya betul...
    erm
    berat mata memandang, berat lagi bahu memikul kan...
    bykkan sedekah al-fatihah dan doa dari kita sbg anak...

    al-fatihah

    ReplyDelete
  20. Al Fatihah untuk arwah..

    sejujurnya aku takde pengalaman dalam hal begini..
    dan aku tak tau apa respon aku nanti (jika)

    mungkin menerima..

    ReplyDelete
  21. xtrkata. nangis sudah. sbr kak. Allah beri ujian sbbnya syg kita kan? kita pun milik-Nya jadi kta xda hak nk hlg apa2.

    ReplyDelete
  22. @NURHARTINI,be cool my dear...you said that orang nama tini kena bersemangat....ehehe...just a little sharing from me :)

    to all friends, thanks for ur kind wishes & doa...ambil ni sebagai persediaan mental utk korang pula..hehe..coz kita takkan tahu masa depan kita macam mana kan...but, again thanks a lot sbb sudi baca :)

    ReplyDelete
  23. sgt menyentuh hati..byk benda berlaku tnpa kite duga..lg2 yg memilukan..
    tahniah krna mnjadi tabah shgga kini..wlupn kehilangan insan trsyg, kamu ttp tabah..betapa sukar mnjadi kamu kn..?
    takziah ats pemergian arwah..perginye x kembali..hnya doa mereka yg tinggal yg mmpu dikirim..alfatihah..

    ReplyDelete
  24. Mr. Azman @ KreugerApril 19, 2009 at 5:32 AM

    erm.. terkejut kejap.
    abis blur.. langsung tak boleh nak comment.
    aku simpati atas apa yang berlaku.
    nko citer membuatkan aku berada kat tempat nko.

    salam takziah dai aku untuk nko dan famaly nko.
    meski pon dah lambat. insyaallah.. kusedekahkan
    al-Fatihah untuknye.

    ReplyDelete
  25. eh rase nya aku dah bg komen asal x der..erm x per lah aku wat semula...
    bersabar la hurul..bg pie senang je..kalo sedihkita kongsi bersama..pie mmg x leh bab sedih-sedih ni,...erm mmg terharu lah..
    pie harap hurul dpt terima sume ni dgn rela..
    yang pergi ttp akn pergi..
    pernah sekali pie mmg nmpk btl arwah nenek..smpi pie kjr..jap lagi x der..pie rase tu sume sbb pie rindu sgt kat die...walaupon skang ni pie msh teringtkn die tp pie ttp menerima pemergian die dgn rela hati..kerana suatu hari kita pula akn dijemput...
    Semoga ALLAH merahmati apa yang telah dijemput terlenih dahulu...
    Pie tmpg sedih....

    ReplyDelete
  26. salam...hmm...sobru jameel...saya pun pernah hadapi situasi yg sama 10 tahun sebelum awk alaminya... 1998...Tuhan lbh menyayangi insan bernama ayah...yup...mmg terasa gerun dan takut sgt...mudah2an terampunlah segala dosa kita yg di sengaja atau tidak ...pada ayah...hmm... :sad:
    apa2 pun yg tinggal kini adalah bonda yg terus membesarkan dan memelihara keluarga...itulah satu2nya tempat utk membalas jasa dan memberikan kebahagiaan padanya...

    erm...sebuah lagu...by as-shoff...

    Sisirlah kail tersimpul,
    wirawan cipta sirah,
    terurai kekusutan seribu,
    lenyaplah raba gelita
    dalam dadamu AYAH...

    Mana mungkin wenang ku tinggalkan
    jarak waktu yang mengesot
    ketika aku masih jaga
    sedang siulan amanatmu bergema
    setiap penjuru nafasku bergetar

    Aku tau tahu irama siualanmu
    memelodikan lagu kedamaian
    Aku tahu harapanmu mendamba
    biar kita bahagia bersama

    Lantaran itu ayah
    Selagi belum padam bara ditangan
    Biar padu terkunci gerbang
    untuk aku tembusi ranjau menyiksakan

    Tak kan ku biarkan putih mata memandang
    akan ku perjuangkan cintamu dan harapan
    sekalipun terkorban jiwa dan perasaan
    demi untukmu...insan yg bergelar ayah

    Aku tau tahu irama siualanmu
    memelodikan lagu kedamaian
    Aku tahu harapanmu mendamba
    biar kita bahagia bersama

    Meskipun kini ayah
    terpisah kita demi sebuah janji
    tak kan mungkin akan terlerai
    jiwa yang kita tauti rapi

    bila senyumanmu menggamit di khayalan
    terpancarlah seri biar diselaput debu
    tunggulah akan ku susuli langkahmu itu
    janji untukmu...insan yg ku panggil ayah...

    Al-fatihah...

    :sad:

    ReplyDelete
  27. [...] 2. 25 April (korang tolong remind aku renew domain) 3. 1 Mei (birthday blog ni…haha) 4. 2 April (hari pemergian arwah ayah) 5. 7 Julai & 4 Nov (birthday arwah bapa & mak, respectively) [...]

    ReplyDelete
  28. [...] Ahmad. Dengan menularnya virus H1N1, di Malaysia sahaja telah mengorbankan lebih 60 nyawa. Malah arwah ayah aku juga pergi mengejut tanpa sempat aku menemani dia menghembus nafas terakhir. Tika itu, tidak [...]

    ReplyDelete
  29. Al-fatihah..
    Pasti Ramadhan/Syawal 2009 Syahdu tanpa ayah di sisi..

    p/s: awak asal mana?

    ReplyDelete