Copyrights @ To Be HurulAini 2014. Designed By Templateism.com | Templatelib.com

Tuesday, April 14, 2009

16 comments:

  1. sedap giler suare die... unik n antik... hohoho...

    ReplyDelete
  2. setuju .. tapi ramai kat luar sane suka sgt nilai org. dari luar ..

    ReplyDelete
  3. bakat dan kebolehan memacu orang kedepan dan bertahan lama..

    rupa juga boleh memacu kedepan tapi tak bleh bertahan lama ...

    so ..kita nak maju kedepan berdasarkan mana?

    ReplyDelete
  4. alamak..ko kata kat aku ke pegawai yang muke sempoi, cam budak2 dan bodoh2 alang ituh..kekeke...

    ..aku cukup tersentuh ngan klip video ni hurul..persepsi manusia slalunye begitu, melihat kesempurnaan luaran dahulu sebelum menilai seseorang...itulah yang x bagusnye....dan kalu kite lihat skrg, yang masuk AF ke, One In A Million ke, juri mesti pilih yang cun2 dolu selain suara...pakejlah kunun...that's bad!

    ReplyDelete
  5. adeh.. tenet aku lemau. tak dpt tgk video tu smpai hbis. tp smpat dgr beliau menyanyi dan memang patut beliau dpt tepukan gemuruh tu. erm.. tp betul ka itu suaranya atau cuma maiming? huhu..

    apa2 pun, aku gak setuju don’t judge book by it’s cover :)

    ReplyDelete
  6. salamz tuan rumah

    jangan menilai isi melalui kulitnya

    dalam keadaan sekarang ni, rasanya ramai yang menilai org tu melalui rupa, tak kira apa pun perbuatan yang orang tu akan lakukan, rupa adalah termasuk dlam penilaian pertama kita semua..betul seperti yang tuan rumah katakan.

    semua orang mengatakan benda yang sama, don't judge book by it's cover, tapi sekeliling kita, cuba perhatikan, semua menilai seseorang berdasarkan luaran. macam mana kita nak ubah?

    apa yang suka pasal blog. kita tak dapat melihat luaran seseorang tu, tapi dapat menilai melalui hasil coretan dan kerja2 yang dilakukan
    betul tak?

    ReplyDelete
  7. ooo..dah takde thesis spesis tu eh..nice header.

    Tp mmg lumrahnya begitu pasti ada sedikit detik hati bila jmp org kali pertama..anda pn pasti tak terkecuali..ehhee

    ReplyDelete
  8. woah..big applause for her..mmg superb gila suara dia okeyh..yeah,typical human,always judge a book by its cover or title also..

    nice entri ;)

    ReplyDelete
  9. ade je
    yg pntg ec
    heee
    baru tau ade pnyanyi tu...

    ReplyDelete
  10. insaf pun ade tgk vid ni..

    salam ziarah...

    ReplyDelete
  11. intenet oleh siputmyx mhalang Saffa daripada view video ni...
    (apsal bnyk sgt blog yg saffa baca hari ni letak video.. =.=")

    ReplyDelete
  12. hehehe.tq atas nasihat yang panjang lebar..manusia takkan boleh sempurna...pasti akan ada something yang tak kena dimata orang lain..kita tak mampu nak memenuhi hasrat semua manusia...so,jadilah diri sendiri.itu yang terbaik...lawa la banner tue...

    jemput join TEAM BLOGGER
    http://teamblogger.ning.com

    ReplyDelete
  13. @kipas,yup...mmg suara dia unik...& dia berbakat menyanyi...hairan kenapa kat Msia ni jarang org mcm tu join AF ke apa ke...

    @eldy, org x dpt nak diubah...tapi kita sendiri boleh ingatkan diri yang apa yg kita judge x semestinya betul

    @wan, kita takkan dpt ubah org lain...tapi kita sendiri boleh ubah utk diri sendiri...first impression x semestinya benda x elok, tapi bagaimana kita nak pastikan first impression kita x mengganggu kerjasama & hubungan professionalisme kita kepada seseorang individu..

    @hemy, masih ada thesis antithesis synthesis..cuma font makin kecik..haha...yup, semua orang pasti akan buat penilaian bila jumpa melihat seseorang, tapi bagaimana kita mengurus judgement kita supaya tidak merendah & mengecilkan org lain tu penting...

    @milomilo...haha, thanks

    @nurain, haha...love me not?

    @joe, dia mmg baru pergi audition pun...rasanya rancangan ni last weekend kalau x silap..hehe

    @kayrolldin, salam penuh kesejahteraan kembali...insaf lama2 ye..hehe

    @saffa, things better explain by real evidence a.k.a video..haha..takpe la...lain kali boleh usha balik..hehe

    @paan, thanks...hehe...dah join dh tadi...hehe

    @hydir...urm...kata2 semangat yg buat aku berfikir panjang..haha. thanks bro

    @ashie, sekadar contoh..haha..ingatan utk diri aku sebenarnya...hehe

    @azizwan, dia nyanyi betul2 live...tu pertandingan Britain's got talent

    ReplyDelete
  14. suara aku tak sedap.. huhu :(
    tp suara dia best.. unik..

    ReplyDelete