Copyrights @ To Be HurulAini 2014. Designed By Templateism.com | Templatelib.com

Wednesday, February 25, 2009

5 comments:

 1. Salam.. Hurul

  Khaifa haluki ya ukhti?
  hehe... ana pun sering berasa sukarnya kehidupan. Kita diuji dengan macam-macam ujian, dan kita tahu, ujian itu perlu untuk meningkatkan darjat iman. Tapi, kadang2, kita sering terlupa betapa, apabila kita diuji, apabila kita sedih, Allah merupakan Pendegar yang Paling Baik, Allah merupakan Pendengar yang Paling Setia, Allah merupakan Pemberi Jalan Penyelesaian yang Paling Bijak. Kerana terlupa, maka kemudian, kita akan cuba mencari kawan atau kekasih untuk menenangkan hati kita. Mengadu betapa malangnya nasib kita, meminta penyelesaian atas masalah kita.

  ==> ana mendapat ilham menulis daripada entri anti ini. hehe.. jika sempat, datanglah bertandang ke page ana ya.

  ReplyDelete
 2. tiada benda dtg dgn mudah..

  ReplyDelete
 3. Ryuzaki "L" The KiDFebruary 26, 2009 at 8:10 AM

  Kehidupan adalah dugaan dan ianya bukanlah ketentuan yang sudah termaterai spt kt org lain. Setiap yang berlaku akan ada hikmahnya dan kt kadang2 akan terlupa tuk bersyukur pabila hepi dan slalu ingat tuk marah ketika susah.. its human again..

  ReplyDelete
 4. Hana Yori Dango version Korean ke? Adik-adik ipar akak suka sangat tengok cerita Jepun dan minat Dbsk juga:)

  Dicipta Allah kita berbeza, namun jalan kita hanya ada satu. Jalan lurus, berbeza dengan kafir. Mereka ada jalan ke kiri, neraka. Ke kanan, nafsu. Kita hanya ada tengah, jalan lurus.

  Ibarat Makino (version Jepun) dan Jandi (version Korea) hidup mereka untuk hidup, sedang kita hidup kita untuk mati, bersiap untuk mati.

  Hidup kita untuk kenal dan cinta Allah agar dapat melihat zatNya kelak disyurga kelak.

  ReplyDelete
 5. [...] This post was Twitted by HuRuL_AiNi [...]

  ReplyDelete